Hobbitler Tahmin Edilenden Daha Kısa Boyluymuş!

Yaklaşık 700 bin yıllık bir fosil kemiği üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, Hobbitlerin ortalama boyunun 100 santimetrenin biraz altında olduğu belirlendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yaklaşık 700 bin yıllık bir fosil kemiği üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, Hobbitlerin ortalama boyunun 100 santimetrenin biraz altında olduğu belirlendi. Bu yeni bulgu, bu türün atalarının da oldukça kısa boylu olduğunu düşündüren bir kanıt niteliği taşıyor.

Science Daily dergisinin haberine göre, uluslararası bir arkeoloji ekibi, Endonezya'nın doğusundaki Flores Adası'nda yaşadığına inanılan ve ilk fosillerinin 2003'te keşfedildiği bu gizemli insan türünün bir uzvunu inceledi.

Yaklaşık 700 bin yıllık fosil kemiğini inceleyen uzmanlar, yaklaşık 100 santimetre uzunluğunda olduğu düşünülen "Hobbit" türünün aslında 6 santimetre daha kısa olduğunu belirledi.

Yapılan araştırmalar ışığında küçük beyinli ve küçük gövdeli olarak bilinen "Hobbit" arkaik insan türü "Homo floresiensis", J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisiyle tanınır hale gelmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz