Erdoğan: Futbolda Bu İki Şey Olmamalı!

Başakşehir Futbol Akademisi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Futbolda kavga ve ideoloji olmamalı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Başakşehir Futbol Kulübü'nün Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.


TFF BAŞKANI VE KULÜP BAŞKANLARI DA KATILDI
Açılış törene TFF Başkanı İbrahim Hacıoısmanoğlu ve Süper Lig kulüp başkanlarının yanı sıra ismi Başakşehir Stadı'na verilen Fatih Terim de katıldı. Toplam 330 bin metrekarelik alanda 3 futbol sahası, 3 mini futbol sahası, 800 araçlık otopark, 250'şer kişilik yemekhane ve kafeteryanın bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"BU TESİS, ALTYAPIYA YENİ BİR SOLUK GETİRECEK"
Bu anlamlı açılış töreni vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bugün Başakşehir Kulübü, gençlerimiz ve Türk futbolu için önemli bir projeyi açmaktan mutluluk duyuyorum. Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı hayırlı uğurlu olsun. Kulüp başkanımı9z Göksel Gümüşdağ bizleri bilgilendirdi. 3 adet futbol sahası, 3 adet mini futbol sahası, yatakhane, 250'şer kişilik yemekhane ve kafeterya, 800 araçlık otopark... Üst düzey bir futbol eğiştimi için her şeyin düşünüldüğü bu akademinin kulübümüzün altyapısına yeni bir soluk kazandıracağına inanıyorum. Başakşehir'in başarı grafiği daha da yükselecektir inşallah. Başakşehir Futbol Kulübü, kendi alanında eşine az rastlanır başarılara imza attı. 10 yılda vefakar taraftarı, yönetimi, futbolcularıyla adını Türk futbolunun devleri arasına yazdırdı. 2019/20 sezonundaki şampiyonluğuyla şampiyon olan 6. kulübümüz oldu. 10 sezonun 8'inde Avrupa kupalarına katılarak ülkemizi temsil etti. Kısa sürede taraftarlarının desteğini hak ettiğini gösteren Başakşehir Futbol Kulübü'nü tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyor ve bu eserde katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.


"FUTBOLA KAVGA VE İDEOLOJİ GİRMEMELİ"
Gençlik yıllarında sporla ilgilenmişl, futbolu her zaman tutkuyla takip etmiş, bugün de düzenli spor yapan bir cumhurbaşkanıyım. Bu konuda da makamların ötesinde şahsen büyük önem veriyorum. Bugüne kadar kulüp ayırmadan Türk futboluna katkı yapan her türlü girişimi destekledik, kulüplerimizin başarısıyla gurur duyduk. Bugüne kadar samimiyetle kulüplerimizin yanında olduk. Taraf ayırt etmeksizin kulüplerimizin yanında olduk. Yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar diliyoruz. Futbol aşkıyla yürekleri coşan milletimize futbol resitali yaşatacaklarına inanıyorum. Futbol rekabetin yanı sıra iş birliğinin, dayanışmanın ve takım ruhunun sembolü olan bir spordur. Husumetin, kavganın, ideolojinin futbola girmesi sporun ruhuna zarar verir. Herkesin tuttuğu bir takımı, renklerine aşık olduğu bir takımı, hayran olduğu bir futbolcusu vardır ama hiçbir şey ülkemizin huzurundan daha muhim değildir. Ülkemize ve Türk futboluna kaybettiren bir anlayışla hareket etmenin bir anlamı olamaz. Sporun birliğimizi perçinleyen rolüne özellikle bugünlerde ihtiyaç duyuyoruz. Fair play ruhunu güçlendirme konusunda azami hassasiyet bekliyoruz. Sporcularımızın da sorumlu davranarak topluma ve gençlere örnek olmalarını bekliyoruz. Kulüplerimize ve sporcularımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.

"YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Futbol camiamız son 22 yılda Türk sporuna sağladığımız güçlü desteğin en büyük şahididir. Yaptığımız yatırımlarla ülkemizin spor altyapısını tamamen yeniledik. Birçok takımımızın eli yüzü düzgün stadyumu bile bulunmuyordu. Mevcut stadyumlar da kullanım ömrünü tamamlamıştı. 2002 yılında bu sorunu çözmek için hemen kolları sıvadık. Bundan tam 10 sene önce hizmete açtığımız Başakşehir Fatih Terim Stadyumu da dahil 38 stadyumu hizmete açtık. Şu an 4 stadyumun yapımı, 3 tanesinin de proje ve ihale süreci devam ediyor. 277 olan stadyum sayısını 346'ya çıkardık. Toplam spor tesisis sayımızı 4 bin 421'e çıkardık.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz