Ekrana Uzun Süre Bakmayın!

Telefon ekranına uzun süre maruz kalan kişilere kötü haber geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Günümüzün en vazgeçilmez aracı olan cep telefonları, yediden yetmişe herkesin elinde, cebinde... Pek çok kişi de günün büyük bir kısmını bu küçük cihazın ekranına bakarak geçiriyor. 

Ancak bu şekilde maruz kalınan telefon ekranı büyük bir tehlike. Uzun süre maruz kalınması halinde masum gibi görünen ekranlar kalıcı hasarlara sebep olabiliyor. 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte evdeki elektronik araç sayıları günden güne artıyor. Hayatı büyük oranda kolaylaştıran bu araçlar bazen büyük zararları da içinde barındırabiliyor.

Örneğin, bilgisayar ve cep telefonu ekranı. Yakın mesafeden sürekli bakılan telefon ekranı insan sağlığına zarar veriyor. Çocuk ve yaşlılar için çok daha tehlikeli olmasına rağmen onlar da telefon ekranına günün büyük bir kısmında bakıyorlar. Adeta hayatı kolaylaştıran telefon ve bilgisayar ekranları aynı zamanda uzun süre maruz kalınması halinde sağlığı da olumsuz etkiliyor. Bu konu da uzmanların yaptığı araştırmalar da gösteriyor ki, ekran ışıkları oldukça ciddi hasarlar bırakıyor ve bazen bu hasarların geri dönüşü de olmuyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre uzun saatler ekrana bakan kişilerde göz başta olmak üzere pek çok organda da önemli sorunlar ortaya çıkıyor. Telefon ekranının etkileri hakkında yapılan bir başka araştırma ise meyve sinekleri üzerinde gerçekleşmiş ve uzmanlar ekran ışığına daha az maruz kalan kişilerin daha uzun süre boyunca yaşadığı sonucu ortaya çıkmıştır. 

Pek çok sağlık sorunu beraberinde getiren ekran alışkanlığı, gözde iltihaplanmaya da sebep olmaktadır. Göz sağlığını ciddi anlamda tehdit eden ekrana uzun süre maruz kalma durumu pek çok araştırmaya konu olmuştur. Cep telefonları gibi tıpkı bilgisayarlarda uzmanları yapmış olduğu açıklamaya göre göz sağlığına olumsuz yönde etki etmektedir. Göz sağlığını oldukça bozan ekrana uzun bakmak kaçınılması gereken bir durumdur. Bilgisayara ya da cep telefonu uzun süre bakılması gerekiyorsa ve gözlük ihtiyacı varsa bu durumda gözlük kullanımı ihmal edilmemelidir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz