Dünya Sağlık Örgütü'nden Covid-19 Uyarısı!

Olimpiyatlarda 40 sporcunun test sonucu pozitif çıktı...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, son birkaç haftadır pozitif test sonuçlarının yüzde 10'un üzerinde olduğu belirtilirken, aşılamada endişe verici bir düşüş olduğu ve bu durumun acilen tersine çevrilmesi gerektiği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Covid-19 ile ilgili bir uyarı geldi. 

VAKALAR ARTIŞTA!

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Maria Van Kerkhove, Covid-19 için pozitif test yüzdesinin son birkaç haftadır arttığı söyledi.

Oranların bölgeden bölgeye değişiklik göstermesine rağmen test pozitifliğinin yüzde 10'un üzerinde olduğu belirtildi.

AVRUPA'DA YÜZDE 20'NİN ÜZERİNE ÇIKTI!

Covid-19'un dünya genelinde hala yaygın olduğunu belirten Kerkhove, "84 ülkedeki gözetim sistemimizden gelen veriler, Kovid-19 için pozitif testlerin yüzdesinin son birkaç haftadır arttığını bildiriyor. Genel olarak, test pozitifliği yüzde 10'un üzerinde ancak bu bölgeye göre değişiyor. Avrupa'da pozitiflik yüzdesi yüzde 20'nin üzerinde." dedi.

DÜNYA DAHA ŞİDDETLİ BİR VİRÜS RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA!

Covid-19'un dolaşımının şu anda bildirilenden çok daha fazla olduğunu ifade ederek, "Bu önemli çünkü virüs evrimleşmeye ve değişmeye devam ediyor. Bu durum da hepimizi, tespitimizden veya aşılama dahil tıbbi müdahalelerimizden kaçabilecek potansiyel olarak daha şiddetli bir virüs riskiyle karşı karşıya bırakıyor" diye konuştu.

OLİMPİYATLARDA 40 SPORCUNUN TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI!

Mevsimden bağımsız olarak son aylarda birçok ülkede Covid-19 vakalarındaki artışlara dikkat çekiliyor.

Fransa'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarışan en az 40 sporcunun da Covid-19 test sonucunun pozitif olduğu bildirildi.

ACİLEN ÖNLEM ALINMALI

Özellikle risk grubundakilerin hatırlatma dozunu almaları gerektiğine vurgu yapan Kerkhove, "Son iki yıldır aşılamada, özellikle en riskli gruplardan ikisi olan sağlık çalışanları ve 60 yaş üstü kişiler arasında endişe verici bir düşüş görüyoruz. Bu durumun acilen tersine çevrilmesi gerekiyor" dedi.

AŞILARINIZI YAPTIRIN

Uzmanlar ileri yaş nedeniyle aşıya hak kazanan herkese, eğer henüz yaptırmamışlarsa, aşı yaptırmalarını özellikle tavsiye ediyor.

Bunun nedeni, Covid-19'un şiddetli etkileri için en önemli risk grubunun ileri yaş olması.

Diğer önleyici çabalar da ayrıca hastalıktan korunmak için yardımcı olabilir.

Hasta insanlara çok yaklaşmaktan kaçınabilir, maske takabilir, ellerinizi uygun şekilde yıkayabilir, havalandırmayı iyileştirebilir, yaşadığınız ve çalıştığınız yerlerdeki Covid bulaşma düzeylerini takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz