Kamala Harris, Başkan Yardımcısı Adayını Duyurdu!

Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz'u başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD'de kasım ayında düzenlenecek seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Kamala Harris, başkan yardımcısı adayını açıkladı. Harris, başkan yardımcılığı adaylığı için Minnesota Valisi Tim Walz'u seçtiğini duyurdu.

Demokratların başkan adayı Harris, X hesabından yaptığı açıklamada, "Tim Walz'dan seçime beraber girmeyi istediğimi açıklamaktan gurur duyuyorum. Bir vali, bir takım koçu, bir öğretmen ve bir gazi olarak orta sınıf aileler için çok şey yaptı. Onu ekibimizde görmek harika" ifadelerini kullandı. Harris'in, bugün kritik eyaletlerden Pennsylvania'da yapılacak seçim mitingine Walz ile çıkması ve seçmenlere ilk kez beraber poz vermesi bekleniyor.

Demokrat Parti, 19-22 Ağustos'ta Chicago'da düzenlenecek parti kongresinde resmi olarak başkan ve başkan yardımcısı adayını ilan edecek.

TRUMP'IN ADAYINDAN CİNSİYETÇİ AÇIKLAMA

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, başkan yardımcısı adayı olarak Ohio Senatörü JD Vance'i seçmişti. Vance'in daha önce bir konuşmasında 'çocuksuz kedili kadınlar' nitelemesini kullanması Trump'ın kadın seçmenler arasında popülaritesinin düşmesine neden olabileceği ihtimalini gündeme getirmişti.

2021 yılında gazeteci Tucker Carlson'a bir mülakat veren Vance, "Bu ülkede (...) kendi hayatlarından ve yaptıkları seçimlerden mutsuz olan ve bu yüzden ülkenin geri kalanını da mutsuz etmek isteyen bir grup çocuksuz kedi kadın tarafından etkin bir şekilde yönetiliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Vance, "Bu sadece temel bir gerçek. Kamala Harris'e, Pete Buttigieg'e, Alexandria Ocasio-Cortez'e bakın, Demokratların tüm geleceği çocuksuz insanlar tarafından kontrol ediliyor" demişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz