Dolarda Yeni Zirve Görüldü!

TL küresel güvenli liman arayışıyla baskı altında kalmaya devam ederken dolar/TL kurunda yeni zirve ise 33,61 oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

TL küresel güvenli liman arayışıyla baskı altında altında kalmayı sürdürürken, bu hafta dolar karşısında yüzde 1 üzeri değer kaybetti; kurda yeni zirve ise 33.61 seviyesinde.

Dolar/TL satış basıyla yeni zirve olan 33,61 seviyesine kadar yükseldikten sonra bu sabah güne 33,55 civarında başladı. TL bu hafta dolar karşısında yüzde 1,1 değer kaybetti.

Bugün iç gündemde Hazine temmuz ayı nakit dengesi verisi yer alıyor. Piyasalarda yarın ise yılın üçüncü enflasyon raporu takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün, en büyük önceliğin enflasyonu aşağı düşürmek olduğunu bu konuda geri adım atmayacaklarını belirterek, OVP'deki hedefleri de değiştirmeyi düşünmediklerini söyledi.

Şimşek, "...geri adım atmayacağız, hedefleri değiştirmeyi düşünmüyoruz, bu konuda kararlıyız. İddialı olabilir ama gerekli tedbirleri alıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

GECELİK FAİZ ÜST BANDA YAKLAŞTI, LİKİDİTE FAZLASI AZALDI
İç piyasada gecelik faizler ve fazla likidite yakından takip ediliyor. TCMB'nin geçen hafta başladığı güniçi ek TL depo alım ihalesi ve lokal bankalarla ters yönlü swap ihaleleri ardından gecelik faizler belirgin yükseldi.

Fazla likidite geçen haftaki yaklaşık 400 milyar TL'den dün 23 milyar TL'ye belirgin geriledi. Gecelik faiz ise geçen hafta gerilediği %47.02'den dün %52.75'e yükseldi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz