Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Görüşüyor!

Erdoğan, Özel'e iade-i ziyarette bulunuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde... Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sürecinin ardından 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. AKP ile CHP liderlerini 8 yıl sonra bir araya getiren 1.5 saatlik görüşmenin ardından siyasette 'normalleşme' süreci tartışması yaşandı. Görüşmeden 40 gün sonra Erdoğan, Özel'e iade-i ziyarette bulunuyor.

Türkiye, CHP Genel Merkezi'ndeki tarihi zirveye kilitlendi...

15.58: İki lider, CHP liderinin 12'nci kattaki makam odasına geçiş yaptı. 

15.56: Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladı.   

15.51: Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'den CHP Genel Merkezi'ne doğru yola çıktı. 

15.40: Görüşmeye 20 dakika kala protokol gereği CHP Genel Merkezi önüne Cumhurbaşkanlığı forsu asıldı. 

Liderlerin yanında ilk görüşmedeki isimlerin bulunması bekleniyor. Erdoğan'a AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve eski büyükelçi Namık Tan'ın eşlik edeceği öngörülüyor. İki ismin 2 Mayıs'taki görüşmede olduğu gibi zirvede konuşulanlara dair not alması bekleniyor. 

Erdoğan'ın en son 2006'da CHP Genel Merkezi’nin açılışının ardından dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulunması sonrası ana muhalefete yaptığı ilk ziyaret öncesi CHP'de bir dizi hazırlık yapıldı. AKP'deki zirvenin ardından yaşanan 'boş koltuk' tartışmaları gözleri protokol kurallarına çevirdi. 

TARİHİ GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ

Özel'in makamında yapılacak görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar'ın durumu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz