Boşanmak Üzere Olan Birine Asla Bunları Söylemeyin!

Etrafınızda boşanma sürecinden geçen biri varsa ona söylemekten kaçınmanız gereken 6 şey bu yazıda.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Boşanmak şüphesiz herkes için zordur. Eğer etrafınızda bu süreçten geçen biri varsa ona söylemekten kaçınmanız gereken 6 şey bu yazıda.

1- "ÇOCUKLARINI MAHVEDECEKSİN"

Boşanmanın çocuklar için zor olduğu düşünülse de mutsuz ebeveynlerle aynı evde büyümenin, çocuk gelişimini olumsuz etkilediği bir gerçek. Dolayısıyla boşanmak üzere olan birine çocuklarıyla ilgili bir şey söylemeden önce bunu düşünmek gerekir.

2- "ZATEN ONU HİÇ SEVMEMİŞTİN"

Birine eşi hakkında "Zaten onu sevmiyordun" türünde bir yorum yapmak, destekleyici gibi görünse de aslında kaçınılması gerekenler arasında. Dengeler değişir ve tekrar bir araya gelirlerse bu sizi zor duruma düşürür.

3- "KİMİN HATASIYDI?"

Bir evlilik sona erdiğinde genellikle bu tek tarafa mal edilmemelidir. Boşanmaya giden süreçte büyük ihtimalle her iki tarafın da payı olduğu düşünülebilir. Bu nedenle boşanmak üzere olan birine hatalı tarafı sormak doğru olmayacaktır.

4- "ÇOCUKLAR, EV, ARABA KİMDE KALACAK?"

Meraklı olabilirsiniz. Ancak evliliği biten birine "Çocuklar, ev kimde kalacak?" gibi sorular sormak duyarsız görünmenize sebep olabilir.

5- "SENİNLE KİM İLGİLENECEK?"

Hangi yaşta olursanız olun, kaç yıllık evliliğiniz bitiyor olursa olsun tek başınıza her şeyi başarabilirsiniz. Bu sebeple boşanmak üzere olan birine "Seninle kim ilgilenecek?" gibi sorular sormak sadece kabalık olacaktır.

6- "YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAKSIN"

Boşanmak üzere olan birine iyi niyetli olsa da "Yeni bir hayat kuracaksın" demeyin. Çünkü o kişi, boşanmak ya da başka birini bulmak istemiyor olabilir. Böyle bir şey söylemeniz onu desteklemek yerine incitebilir.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz