Pokemon Sleep Listelerde Üst Sıralara Yükseldi!

Uyuyarak oynanan Pokémon Sleep listelerde üst sıralara yerleşti

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Oyunun ekranlarını açık bırakmalarını istemesini eleştiren oyuncular, oyun hakkında olumsuz değerlendirmelerde bulunuyor

Oyuncuların kazanmak için gerçek hayatta yatağa girdikleri oyun Pokémon Sleep, App Store listelerinde hızla yükseliyor.

Uygulamanın şu anda Apple listelerinde 6. sırada yer alması, yapımcı The Pokémon Company'nin bir önceki hiti Pokemon Go'nun başarısını kısmen tekrarlamanın yolunu bulmuş olabileceğine işaret ediyor.

Oyunu oynamak için kullanıcılar uygulamayı iPhone'larına indiriyor ya da şirketin söylediğine göre uykuyu takip etmek ve kolaylaştırmak için kullanılabilecek ayrı ve ücretli bir aksesuar kullanıyor. Bu yapıldıktan sonra, kullanıcılar oyunu çoğunlukla uyuyarak oynuyor.

Kullanıcılar sabah uyandıklarında uyku düzenleri hakkında (ne kadar uyudukları, ne tür bir uyku uyudukları ve gece boyunca herhangi bir ses çıkarıp çıkarmadıkları) bilgilendirme alıp bu verilere dayanarak yakalanan Pokémon ödülleri kazanıyor.

Oyun bazı olumsuz eleştiriler alıyor: iOS App Store'da bir oyuncu oyunu "son derece kusurlu ve saldırgan" diye nitelerken, bu iPhone uygulamasıyla uykuyu takip etmenin telefonla uyumak ve ekranı açık bırakmak demek olmasını eleştirdi. Oyuncular, muhtemelen mevcut Pokémon Go Plus'tan ayırmak için kafa karıştırıcı bir isim verilen Pokémon Go Plus +'ı kullanabilirken, bu cihaz 60 dolara satılıyor.

Oyun The Verge'de de eleştirel bir inceleme aldı ve "inanılmaz derecede sevimli" olmasına rağmen, oyuncuların gün boyunca sıkıcı görevler üstlenmesini gerektirmesi ve uykuyu gerçekten iyileştirmek için çok az anlamlı yol sunması gibi bazı dezavantajları olduğu belirtildi.

Bununla birlikte oyun, milyonlarca kez indirildiği iPhone'un App Store ve Android'in Google Play Store'unda inanılmaz bir başarı göstermiş gibi görünüyor.

Oyun, uykunun faydalarına ve bunu teşvik etmeyi sağlayan teknolojilere olan ilginin arttığı bir dönemde ortaya çıktı. Apple, Garmin ve Whoop tarafından üretilenler gibi çok sayıda giyilebilir cihaz, kullanıcılarının uyku alışkanlıklarını takip ediyor ve diğer şirketler de kullanıcıların daha dinlendirici bir uyku çekmelerini sağlamayı amaçlayan soğutma ve masaj teknolojilerini piyasaya sürüyor.

Independent Türkçe
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz