Bornova'da Yaşanan Tecavüzde Hukuk Skandalı!

Bornova'da bindiği takside taksicinin tecavüzüne uğrayan C.K.'nin şikayetini karakol almadı. Mahkeme 'kuvvetli suç şüphesi' bulduğu faili serbest bıraktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İzmir Bornova’da tecavüze maruz kalan C.K.’nin Karabağlar Karakolu’na başvurusu işleme konulmadı. Başka bir karakola yapılan başvuru üzerine gözaltına alınan taksi şoförü, “kuvvetli suç şüphesine” rağmen serbest bırakıldı.

MA’da yer alan habere göre, İzmir’in Bornova ilçesinde taksi şoförü Emre U., üniversite öğrencisi C.K.’yi takside alıkoyarak tecavüze maruz bıraktı. Olay 20 Haziran saat 16.00 sıralarında Bornova ilçesi Küçükpark semtinde yaşandı. Uçar, taksi içerisindeki kamerayı kapatarak, taksiyi kameraların olmadığı ıssız bir yere sürdü ve burada kadına tecavüz etti.

Olayın hemen ardından Karabağlar Karakolu’na giden C.K.’nin şikayeti, polisler tarafından “olayın yaşandığı bölge alanımız değil” denilerek alınmadı. Bunun üzerine eve gitmek zorunda kalan C.K., ailesinin desteği ile 23 Haziran’da olayın yaşandığı bölgede bulunan İnciraltı Karakolu’na giderek şikayette bulundu.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ, FAİL ‘RIZA’ SAVUNMASI YAPTI

C.K.’nin şikayeti üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında fail Emre U., ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla 25 Haziran’da gözaltına alındı. Fail, emniyet ve savcılık ifadesinde olayın ‘rıza’ dahilinde gerçekleştiğini öne sürdü. Fail emniyet ifadesi ardından çıkarıldığı savcılıkta tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SOMUT DELİL OLMASINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, “Nitelikli cinsel saldırı suçu”nun şüpheli tarafından işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin olduğuna işaret ederek, faili ‘ikametgah adresi sabit’ gerekçesiyle adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Olaya sonrası fail, çalıştığı taksi durağından da işten çıkarıldı.

‘KORKTUM, KİMSEYİ ARAYAMADIM’

Tecavüze maruz kalan C.K., yaşadıklarını anlattı. 20 Haziran’da Küçükpark semtinden taksiye bindiğini söyleyen C.K., “Sohbet etmeye çalıştı, başta müşteri taksici konuşmasıydı. Ardından birden uyuşturucu mevzusuna girdi, uyuşturucu kullandığını söyledi. ‘Sen de içiyorsundur’ kesin dedi. Ben de ‘Hayır asla kullanmadım’ dedim. Ardından cinsel konulara girdi, bu sırada telefonu elime aldığım zaman telefonumu almaya çalıştı ‘kimle konuşuyorsun’, ‘telefonla ne yapacaksın’ gibi şeyler söylemeye başladı. Taciz artmaya başladı ve çok korktum. Tacizden sonra, bir doktoru yaraladığı için suç kaydı olduğundan bahsetti. Bunu söyledikten sonra daha da korktum, annemi veya polisi arayamadım” dedi.

KARABAĞLAR KARAKOLU ŞİKAYETİ ALMADI

Olayın ardından annesini aradığını söyleyen C.K., “Annem hemen karakola gitmemiz gerektiğini söyledi ve şikâyet için Karabağlar Karakolu’na gittik. Ancak buradaki polisler ‘alanımız değil’ diyerek şikâyeti almadı” dedi. C.K., olayın yaşandığı bölgedeki İnciraltı Karakolun’da da benzer yaklaşımların yaşanabileceği ihtimali üzerine buradaki karakola gitmek istemediğini, ailesinin ısrarı ve desteği sonucu olaydan 3 gün sonra İnciraltı Karakolu’na giderek, şikayette bulunduğunu söyledi.

POLİS KADINI SUÇLADI

C.K., şöyle devam etti: “İnciraltı Karakolu’na gittim. Buradaki polislere durumu anlatınca bana ‘Sen isteyerek yapmışsındır. Şikayetçi olursan senin başın belaya girer’ diyerek olayın üzerini kapatmamı istediler. Kadınların yanında olması gereken polisler bunu söyleyebilir mi? Bu gibi söylemlerine rağmen ben yine de ifademi verdim. Ancak polis sürekli ‘Sen bana iş çıkartıyorsun’ gibi söylemlerle beni azarladı. Sürekli beni suçlar şekilde konuştular.”

‘HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM’

Karakolda maruz kaldığı yaklaşımların ardından zor bir süreç geçirdiğini dile getiren C.K., “Bu kişinin yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Herkes taksiye biniyor ve insanların korkarak binmesini istemiyorum. Böyle insanların taksicilik yapmasını istemiyorum. Yaşadıklarım bende travma yarattı. Onu kabuslarımda görüyorum. Olaydan sonra 9 Eylül Hastanesi Psikiyatri Kliniği bana yatış verdi. Yatış sırasını bekliyorum. Ben verdiğim mücadele ile güçlü olmayı seçiyorum. Failin hak ettiği cezayı alması için elimden geleni yapacağım. Ben söz konusu şikayeti yalnızca kendim için değil tüm kadınlar için yaptım. Ülkedeki bu durum o kadar korkunç ki kadınlar resmen şans eseri yaşıyor. Adalet sistemimiz o kadar kötü durumdaki failler yargılanmadan serbest bırakılıyor. Ben sesimi duyurarak tüm kadınların sesi olmak istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz