Belçika-İsveç Maçı, Yarıda Kaldı!

Brüksel sokaklarında yaşanan trajik olay, futbol sahalarına da sıçradı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

EURO 2024 Elemeleri F Grubu mücadelesinde Belçika sahasında İsveç’i ağırladı. Ancak Brüksel’deki silahlı saldırı nedeniyle maçın ikinci yarısı başlatılamadı.

Akşam saatlerinde Place Sainctelette, Boulevard d’Ypres ve Boulevard du Neuvième de Ligne yakınlarında, Brüksel’deki Vlaams Woningsfonds binalarına yakın bir yerde ateş açıldı.

Olay yerine çok sayıda acil servis ekibi intikal etti. Brüksel-Ixelles polis bölgesi ve Brüksel savcılığı iki kişinin öldüğünü doğruladı. Şüphelinin firarda olduğuna öğrenilirken, Belçika basını, hayatını kaybeden iki kişinin maçı izlemeye gelen İsveçli taraftar olduğunu yazdı.

İKİNCİ YARIYA ÇIKMAK İSTEMEDİLER
İsveç Milli Takımı oyuncuları, ölen kişilerin İsveçli olması nedeniyle maçın ikinci yarısına çıkmama kararı aldı ve mücadele ilk yarıda 1-1’lik skorla askıya alındı. Mücadelenin tatil edilip edilmediği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, güvenlik gerekçesiyle tribünlerdeki binlerce taraftarın stattan ayrılmasına izin verilmiyor.

TEHDİT SEVİYESİ EN YÜKSEKTE
Ulusal kriz merkezi sözcüsü Antoine Iseux, saat 21:40 sularında yaptığı açıklamada, Tehdit Analizi Koordinasyon Merkezi’nin (Ocam) Brüksel-Başkent Bölgesi’ni tehdit seviyesini 4’e (en yüksek) yükselttiğini, Belçika’nın geri kalanının ise 4 puanlık ölçekte 3. seviyede olduğunu söyledi.

Federal savcılık soruşturmayı devraldı ve olayın terör nitelikli olduğunu teyit etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz