Üç Milyonluk Listedeydi, Havaya Uçuruldu!

Terörist Abdülaziz Özer, Suriye'nin kuzeyinde içinde bulunduğu araca önceden yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

PKK'nın dağ kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten terörist Abdülaziz Özer, Suriye'nin kuzeyinde içinde bulunduğu araca önceden yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü.

PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında ve Kandil Dağı'nda uzun yıllar sorumlu düzeyde faaliyetlerde bulunan ve İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinin 3 milyon lira para ödüllü mavi renkli kategorisinde yer alan Abdülaziz Özer’in Suriye’de öldürüldüğü belirlendi.

Güvenlik kaynaklarının tespitlerine göre Suriye’nin kuzeydoğusunu işgal eden PKK’nın Suriye’deki yapılanması PYD-YPG bünyesinde sözde bölge saha sorumlusu olan Abdülaziz Özer’in Haseki vilayetinin kuzeyinde yer alan El Kâhtaniyê ilçesi kırsalında hareket halindeki içinde bulunduğu zırhlı araca önceden yerleştirilen el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcının infilak ettirilmesiyle araçla birlikte parçalanarak şoförüyle birlikte öldürüldüğü belirlendi.

İKİ YIL ÖNCE SURİYE'YE YOLLANDI

Hurda yığınına dönen araçta ölen terörist Özer’in iki yıl önce Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarından, Kandil’in talimatıyla sorumlu olarak Suriye’nin kuzeyindeki YPG saflarına sorumlu olarak gönderildiği öğrenildi.

Özer’in geçmiş yıllarda da Diyarbakır-Bingöl-Muş üçgeninde yer alan PKK’nın sözde 'orta saha' diye adlandırdığı bölgede de çok sayıda silahlı ve bombalı eyleme katılmaktan hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyordu.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz