Türkiye Euro 2024'te!

Milli Takım, turnuvada başarılı sonuçlar alırsa kazanılacak ödülün miktarı da artacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hırvatistan ve Letonya’yı yenerek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) katılma hakkı elde eden A Milli Futbol Takımı, büyük bir ödülün de sahibi oldu. Milli Takım, turnuvada başarılı sonuçlar alırsa kazanılacak ödülün miktarı da artacak.

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 Elemeleri kapsamında D Grubu 6.hafta maçında Hırvatistan’ı deplasmanda Barış Alper Yılmaz’ın attığı golle 1-0 yenerek Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma yönünde önemli bir avantaj elde etmişti.

TURNUVAYA KATILMA HAKKI ELDE ETTİK

Milli Takım, gruptan çıkma ve şampiyonaya katılmak için Konya’da Letonya’yı konuk etti. Türkiye, konuk ettiği Letonya'yı 58. dakikada Yunus Akgün, 83. ve 90+2. dakikalarda Cenk Tosun, 87. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 4-0 yendi. D Grubu'nda 16 puanı bulunan lider ay-yıldızlı takım, bu sonucun ardından grubu ilk iki içinde tamamlamayı garantileyerek finallere adını yazdırdı.

TURNUVAYA KATILIM BEDELİNİ CEBE KOYDUK

Milli Takım, Almanya’daki turnuvaya katılmasının yanı sıra önemli bir gelir de elde etti. Buna göre turnuvaya katılma hakkı elde eden Milli Takım, UEFA’dan katılım bedeli olarak 9 milyon 250 bin Euro (270.3 milyon TL) kazandı. Eğer Milli Takım turnuvada başarısını devam ettirirse kasaya girecek ödül miktarı da artacak.

Buna göre turnuvada grup maçlarında her galibiyet için 1.5 milyon Euro (43.8 milyon TL), beraberlik için ise 750 bin Euro (21.9 milyon TL) takımlara ödenecek. A Milli Takımı, Almanya'daki organizasyonda gruptan çıkması halinde 2 milyon Euro geliri daha kasasına koyacak.

Ay-Yıldızlılarımız, çeyrek finale yükselirse 3 milyon 250 bin Euro, yarı finale kalması halinde ise 5 milyon Euro alacak.Milliler, turnuvayı ikinci bitirmesi durumunda 7 milyon Euro gelir elde edecek. Ay-Yıldızlılar, turnuvada şampiyon olması halinde ise 10 milyon Euro kazanacak. Ayrıca UEFA, turnuva için ülkelere toplam 370 milyon Euro ödül dağıtacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz