BDDK'dan Enpara Kararı: IBAN'ları Değişecek!

Resmi Gazete'de yayımlandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Resmi Gazete'de yayımlandı ve Enpara Bank'a faaliyet izni verildi. Enpara'lı müşterilerin IBAN'ları ne olacaktı. Çünkü Enpara'lı müşteriler QNB Finansbank çatısı altındaydı. BDDK bu konuyla ilgili flaş bir karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu geçen yıl kuruluşunu onaylayan Enpara Bank A.Ş.'ye faaliyet iznini de bugün verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

BDDK'nın faaliyet izni verdiği Enpara Bank'la ilgili açıklama şöyleydi.

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliği'ne ilişkin yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurulun 03,08 2023 tarih ve 10640 sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir"

BDDK'DAN IBAN KARARI

2023'te verilen kuruluş izninin ardından, QNP Finansbank çatısı altındaki Enpara müşterileri ne olacak sorusu gündeme geldi. Çünkü, faaliyet izniyle birlikte QNB Finansbank çatısı altında yürüten Enpara, böylece bağımsız bir banka haline gelecek.

Enpara hesabı bulunan milyonlarca müşterinin IBAN numaraları, Enpara'nın bankacılık kodunun değişmesi nedeniyle yeniden belirlenecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz