Damacana Su Satışında Yeni Dönem Başlıyor!

Son aylarda su fiyatlarındaki fahiş artış sonucu vatandaş zor günler geçirirken duruma Ticaret Bakanlığı el attı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Son aylarda su fiyatlarındaki fahiş artış sonucu vatandaş zor günler geçirirken duruma Ticaret Bakanlığı el attı. İstanbul’da 19 litre damacana su fiyatları, 7-8 ayın içinde yüzde 50'nin üzerinde zamlanınca bakanlık ücret tarifesi istedi. Belirlenen tarifeye göre 19 litrelik damacana su fiyatı 90 lirayı geçemeyecek. Bu fiyatın üzerinde satanlar ise bakanlığa şikayet edilebilecek.

Yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için hükümet kararlı politikalarını uygularken vatandaş, halen çarşıda pazarda göremediği uygun fiytalardan ötürü şikayetçi.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ VATANDAŞI BIKTIRDI

Ekmekle beraber temel ihtiyaçların başında gelen suda ise son aylardaki artış cep yakmaya başladı. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde damacana alımında kendini gösteren fahiş fiyatlar, vatandaşı bıktırma noktasına getirdi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

7-8 aylık dönem içinde yüzde 50'nin üzerindeki artışlar 150 liralara kadar dayanan 19 litrelik damacana su fiyatlarıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

Ticaret Bakanlığı, İstanbul Gazoz, Su, Şerbet, Boza, Turşu ve Sirke İmal Eden ve Satanlar Esnaf Odası'ndan tarife istedi. Oda da bakanlığın talebine uyarak fiyta listesini yayımladı.

TARİFEYE GÖRE 19 LİTRE DAMACANA 90 LİRAYI GEÇMEYECEK

İstanbul’daki su satıcılarının oluşturduğu esnaf odasının çıkardığı tarifeye göre 19 litre damacana su için 90 TL, 0.5 litre pet şişe su için ise 4.5 TL fiyat belirlendi.

ODAYA ÜYE OLMAYAN SUCULAR TARİFEYE UYMAZSA NE OLACAK?

Ticaret Bakanlığı'nın incelemesine konu olan olayla ilgili söz konusu odaya bağlı olmayan sucuların ise bu tarifeye uymaması durumu ortaya çıktı. Tarifenin yayımlandığı odanın başkanı Ahmet Turan Kaya ise bu tarifeye herkesin uyması gerektiğini belirterek kolanın her şehirde aynı fiyatta satılmasına karşın bunun suda geçerli olmamasına dikkat çekti.

Taşıma maliyetinin fiyatı değiştirmemesi gerektiğine işaret eden Kaya, vatandaşların, tarifeye uymayan su satıcılarını bakanlığa şikayet edebileceğini söyledi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz