ABD'li Dev Bankalardan 'Türkiye Ekonomisi' Tahminleri!

Faiz oranlarında beklenen değişiklikler, yatırımcıları ve piyasa uzmanlarını şaşırttı. ABD'li dev bankalar, Türkiye ekonomisi için yıl sonuna dair çarpıcı tahminlerde bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutarak piyasaları şaşırttı. Bu karar, yatırımcılar ve uzmanlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Morgan Stanley, Bank of America ve Citigroup gibi önde gelen ABD’li bankalar, Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında dikkat çeken öngörülerde bulundu.

MORGAN STANLEY: FAİZLER SABİT KALACAK
Morgan Stanley, TCMB’nin 2024 yılı boyunca faiz oranlarını değiştirmeyeceğini öngörüyor. Bankanın ekonomisti Hande Küçük, Merkez Bankası’nın kararının bu tahmini desteklediğini belirtti. Küçük, faizlerin sabit tutulmasının ‘şahin bir sürpriz’ olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Raporda, ek araçlara ilişkin herhangi bir sinyalin verilmemesi dikkat çekti.

ARALIK AYINA DİKKAT
Bank of America (BofA) Securities ise farklı bir senaryo öne sürdü. BofA, TCMB’nin aralık ayında bir faiz indirimi yapabileceğini öngörüyor. Ancak bu indirimin, verilerin akışına bağlı olarak 2024’ün ilk çeyreğine ya da kasım ayına kayabileceğini belirtti.

CITIGROUP’TAN ENFLASYON UYARISI
Citigroup ekonomistleri ise Türkiye’de enflasyonun yıl sonunda yüzde 45 seviyelerinde kaydedileceğini tahmin ediyor. Citigroup, bu tahminle uyumlu olarak Merkez Bankası’nın kasım ayına kadar faiz indirimi yapmayacağını öngörüyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz