Avusturya Kilisesinde 'Breaking Bad' Skandalı!

38 yaşındaki rahip gözaltında

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Avusturya'daki bir Katolik rahibin metamfetamin laboratuvarına sahip olduğu ortaya çıktı.

Katolik Kilisesi'yle ilgili gelişmeleri takip eden Catholic News Agency'nin (CNA) aktardığına göre, kimliği açıklanmayan 38 yaşındaki rahip, Aşağı Avusturya eyaletinde uyuşturucu üretip sattığı gerekçesiyle temmuzda yakalandı. 

Rahibin evine düzenlenen baskında polisin, metamfetamin üretiminde kullanılan kimyasallarla laboratuvar ekipmanı bulduğu aktarıldı.

Olayda, başkent Viyana'da yaşayan 30 yaşındaki Irak kökenli bir kişinin de yakalandığı bildirildi. Bu kişinin uyuşturucu satışında rol oynadığı öne sürüldü. 

Aşağı Avusturya'nın başkenti Sankt Pölen Piskoposluğu'nda 2021'den beri görev yapan rahibin aslen Polonyalı olduğu bilgisi de paylaşıldı. 

Varşova Başpiskoposluğu'ndan yapılan açıklamada, Avusturya'daki Katolik din yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiği ve gerekli adımların atılacağı belirtildi. 

CNA'nın aktardığına göre Irak kökenli Avusturyalı'yla rahip hakkında önleyici gözaltı kararı verildi. 

Polis sorgusunda rahibin suçunu itiraf ettiği ve kilise tarafından Avusturya'da görev yapmasının yasaklandığı ifade edildi.

CNA ve ABD'nin tanınmış tabloid gazetelerinden New York Post, olayın ünlü Breaking Bad dizisini hatırlattığına dikkat çekiyor.

2008 yapımı Amerikan dizisinde Bryan Cranston'ın canlandırdığı kimya öğretmeni Walter White, akciğer kanseri olduğunu öğrendikten sonra ailesine para bırakabilmek için metamfetamin üretmeye başlıyordu.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz