Kursk Operasyonu: Ukrayna'dan Rusya'ya En Büyük Saldırı!

Kursk bölgesine yönelik saldırı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Ukrayna'nın Rusya karşı başlattığı en büyük saldırı oldu

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ukrayna ordusu, 6 Ağustos'ta sınırındaki Rusya'nın Kursk bölgesine sürpriz bir operasyon başlattı.

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesinde başlattığı operasyonun üzerinden bir hafta geçerken, Rusya saldırıyı kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Kursk bölgesine yönelik saldırı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Ukrayna'nın Rusya karşı başlattığı en büyük saldırı oldu ve 2022'den bu yana süren savaşta bir dönüm noktası oluşturdu. Aynı zamanda Ukrayna yanlısı Rus savaşçılar yerine Ukrayna ordusunun öncülük ettiği ilk saldırı.

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta başlattığı operasyon gizlilik altında yürütülüyor. Ukrayna'nın Kursk saldırısıyla neyi hedeflediği ise belirsizliğini koruyor.

Kursk operasyonun ana hedefi ne?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e göre, operasyonun hedefinde, Kiev'in savaşı sona erdirmeye yönelik gelecekteki olası görüşmelerde daha iyi bir müzakere pozisyonu elde etme girişimi bulunuyor.

Uzmanlar, Ukrayna'nın Kursk operasyonu ile Rus varlığını Donetsk bölgesindeki çatışmalardan uzaklaştırmanın hedeflendiğini öne sürüyor.

Putin geçtiğimiz pazartesi yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın saldırı ile Rus halkında huzursuzluk yaratmayı ummuş olabileceğini ancak bunu başaramadığını belirterek, saldırı nedeniyle Rus ordusuna katılacak gönüllülerin sayısının arttığını iddia etti. Putin, Rus kuvvetlerinin doğu Ukrayna'daki saldırılarına devam edeceğini de belirtti.

Uzmanlar, Ukrayna'nın Kursk operasyonu ile Rus varlığını Donetsk bölgesindeki çatışmalardan uzaklaştırmanın hedeflendiğini öne sürüyor.

Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e (AFP) konuşan Ukraynalı üst düzey güvenlik yetkilileri, operasyonun hedefinde, "düşmanın mevzilerini zorlamak ve onlara en fazla kaybı verdirmek" ve "Rusya'yı istikrarsızlaştırmak" olduğunu belirtti.

Ukraynalı General Oleksandr Syrskyi'ye göre Kiev, Kursk'ta yaklaşık 1.000 kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyor. Syrskyi, söz konusu iddiayı Telegram üzerinden dile getirdi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz