Aşırı Sıcaklardan Ölenlerin Sayısı 3 Ayda 248'e Yükseldi!

Tokyo’nun kavurucu sıcakları can almaya devam ediyor. Son güncellenen verilere göre, başkentte yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 248’e yükseldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tokyo’nun kavurucu sıcakları can almaya devam ediyor. Son güncellenen verilere göre, başkentte yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 248’e yükseldi.

Tokyo Metropol Valiliği’nin Tıbbi Muayene Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, haziran ve ağustos arasındaki üç aylık dönemde yaşanan bu trajik artış, başkentteki sıcaklıkların ne denli tehlikeli bir hale geldiğini gözler önüne serdi.

Ölenlerin yaş aralığının 40-90 arasında değiştiği belirtilirken, bu kişilerin genellikle yaşadıkları evlerde veya işyerlerinde klimanın bulunmadığı veya aktif olarak kullanılmadığı tespit edildi.

Özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan bireylerin, çevresindeki sıcaklık değişikliklerini fark edememesi ve belirtileri geç fark etmesi, bu ölümlerin önüne geçilmesini zorlaştırdı.

HAYATINI KAYBEDENLER ÇOĞUNLUKLA YAŞLILAR

Tıbbi Muayene Bürosu’nun açıklamasında, “Hayatını kaybedenler genellikle yaşlı ve yalnız yaşıyor, bu da etraflarındaki değişiklikleri fark etmelerini zorlaştırıyor. Semptomlar çok daha şiddetli hale gelebilir,” ifadelerine yer verildi. Sıcak çarpmasından kaynaklanan ölümlerin önlenebilir olduğuna dikkat çekilen açıklamada, vatandaşlara sıcak günlerde klima kullanmaları tavsiye edildi.

Bu yılın sıcakları, 2022’deki 251 ölüm rakamına oldukça yaklaşmış durumda. Devlet televizyonu NHK, Tokyo genelindeki sıcak hava kaynaklı ölümler hakkında 9 Temmuz’da altı ölüm bildirimi yapmıştı. Ancak, mevcut rakamlar, sıcaklıkların etkisinin ne kadar ciddi olduğunu açıkça ortaya koydu.

Yetkililer, bu durumun önüne geçmek için halkı bilinçlendirme ve klima kullanımını teşvik etme çalışmalarını artıracaklarını duyurdu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz