Erbakan, Adnan Oktar ile İlişkisini Anlattı!

SÖZCÜ Televizyonu'nda İpek Özbey'in konuğu olan YRP lideri Fatih Erbakan Adnan Oktar'la ilişkisine dair iddialara yanıt verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin belediye başkanlarının istifaları sonrası SÖZCÜ Televizyonu'nda İpek Özbey'in konuğu oldu.

Son olarak partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın istifasına ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan YRP lideri Erbakan röportajın sonunda Adnan Oktar'la olan ilişkilerine yönelik Özbey'in sorularını da yanıtladı. 

Adnan Okar'la ilgili yaptığı programları ve Dragos isimli kitabını hatırlatan İpek Özbey, YRP lideri Erbakan'a "Daha önce size yönelttiğim sorulara 'Dava süreci devam ediyor' diyerek yanıt verdiniz. Oktar'a verilen 10 bin yılı aşkın ceza Yargıtay tarafından onandı. Artık zannediyorum konuşabiliriz" diyerek "Adnan Oktar'la ilişkilendirildiğiniz dönemler oldu ve bununla da ilgili birçok eleştiri aldınız. Neresindeydiniz?" sorusunu yöneltti. 

"ERBAKAN HOCA VARKEN BAŞKA HOCA ARAMAYIZ"

"Birtakım trol hesaplar, troller bu ilişkiyi özellikle kurmaya çalıştı" diyen Erbakan soruya şöyle yanıt verdi: 

- Hep dediğim şu; Erbakan'ı FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışsanız bu asla tutmaz. Allah korusun 'hırsızdır, arsızdır' deseniz bununla ilgili bir delil bulmanız mümkün değil. 'Yaşlıdır' deseniz yaşlı değil. 'Çok genç çok çocuk' deseniz o da değil. 'Geçmişi karanlık' deseniz öyle değil.

- Ne yapacaksınız? Yıpratmak için bir şey bulmanız gerekecek. Bir defa Erbakan hocamız, rahmetli babam, hem maddi hem de manevi ilimler konusunda dünya çapında bir insandı. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında İslam dünyasında bir lider bir hoca olarak görülen bir insandı.

- Böyle bir babanın yanında yetişmiş, onun tedrisatından geçmiş, onunla aynı havayı solumuş onun yetiştirdiği bir insan olarak başka bir yerde bir hoca aramamız ya da başka birinin müridi olmamızın söz konusu olmayacağı son derece açık.

"ERBAKAN HOCA 'KİTAPLARINDAN İSTİFADE EDİN' DEDİ"

- Bu trol hesapların da buradan bir şey çıkaramayacağını ifade etmek isterim. Rahmetli Erbakan hocamız da bu grubun ortaya koyduğu kitaplardaki bilgilerden istifade edilmesi gerektiğini  düşünüyordu. Kitapların bir kabahati yok.

- Yazdıkları kitaplar evrim teorisine karşı yaradılış gerçeklerinin ifade edilmesi, bununla beraber dünya Siyonizm'i ile ilgili, büyük İsrail planıyla ilgili, Masonlukla ilgili eserleri var.  

- Erbakan hocamız o dönemki Milli Gençlik Vakfı'ndaki gençlere bu yapını kitaplarından istifa etmeleri ama özel yaşamlarından uzak durmaları konusunda telkinde bulunuyordu.

"CUMHURBAŞKANININ DA FOTOĞRAFI VAR"

'Fotoğrafınız var' diyorlar sayın cumhurbaşkanının da fotoğrafları var. Erbakan hocanın da fotoğrafları var bunların üyeleriyle. O dönemlerde partiye gelmişler, il teşkilatına gelmişler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelmişler, bu kitapları hediye etmişler fotoğraf çektirmişler.

Sayın cumhurbaşkanının nasıl bu fotoğraflarla ilgili bir sorumluluğu yoksa, rahmetli Erbakan hocanın yoksa bizim de yok. Ziyarete geldiklerinde fotoğraf çekilmiş bunun dışında herhangi bir ilişki olması eşyanın tabiatına aykırı."

"O GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDIK"

Erbakan, Adnan Oktar yapılanmasıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: 

- Çok üzüldük ve şaşırdık. Bir defa tabi ifadeleri ve açıklamaları bizim inancımıza ve İtikadi çizgimize da aykırı birtakım açıklamaları. İşte 'İslam'da tesettür yoktur' demesi, 'Masonluk bir kardeşlik örgütüdür' demesi, 'Biz İsrail ile de kardeş olacağız' demesi gibi birçok örnek verilebilir.

- En son tabi o televizyon kanallarındaki görüntüler. Oradaki hanımların durumları, oradaki danslar... Bunları gördüğümüz zaman tabi çok üzüldük ve çok şaşırdık.

- Bunların hiçbirini tasvip etmemiz mümkün değil. Ama yazılı bir eser, dediğim gibi gerçekten de kaynakçasıyla, atıflarıyla son derece ayağı yere basan kitaplar. Bunlardan o zamanlar istifade edildi.

- Kitapların bir kabahati yok ama sonradan bunları yazan grubun bu hale gelmesini tabi tasvip edemeyiz. Yargı kararlarına da saygılıyız. Bu Refah Partisi'nin kapatılmasında da Erbakan Hoca'mız duruşuyla ortaya koymuştu. 

"İKTİDARA YAKIN TROLLERDİ"

İpek Özbey'in "Trol hesaplardan yayıldı' dediniz, kimin trolleri?" sorusunu sorduğu Erbakan "İktidara yakın trollerdi. Özellikle 31 Mart seçimlerindeki bizim pozisyonumuz, ittifaka girmeyişimiz, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı müstakil olarak çıkartmamız sonrasında bu gibi trol hesaplar bunun yaygarasını deyim yerindeyse yaptılar. Ama dediğim gibi buradan bir şey çıkartmaları mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"MEKANLARINA İADE-İ ZİYARET İÇİN GİTTİM"

İpek Özbey'in Adnan Oktar'ı kast ederek "Onların mekanına gittiniz mi?" diye sorduğu Erbakan "Onların mekanına gittik, onlarla da çay kahve içildi, sohbet edildi. Onların rahmetli Erbakan Hocamıza ziyareti, bize olan ziyaretinden sonra bir iade-i ziyaret oldu. 90'ların sonu ya da 2000'lerin başı olabilir. Sadece orada sohbet edilmesi, çay kahve içilmesi, yeni çıkan kitaplarını bize takdim ettiler" dedi


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz