e-Devlet’te Yeni Hizmet!

e- Devlet'e gelen yeni bir özellik ile artık hesaplar ve kişiler arası para aktarımı daha kolay olacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) duyurulan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde BKM tarafından geliştirilen FAST Sistemi katman servislerinden olan ve ödemelerin telefon, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) için e-Devlet Kapısı aracılığıyla ek bir hizmet kullanıma sunuldu.

Kolay adres, hesap numarasını (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan, para göndermesi ya da ödeme yapması istenilen kişilerle paylaşılabilecek, hesabın bulunduğu kurum kanallarında tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor.

KOLAS Sorgulama hizmeti, yurttaşların farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı olan kolay adres bilgilerinin tümünü bir ekranda kolayca sorgulamalarına olanak verecek.

Bu yeni olanak sayesinde, farklı banka ve EPK'larda tanımlanmış tüm kolay adres bilgileri toplu olarak kontrol edilebiliyor, böylece kullanıcıların finansal işlemlerinde maksimum verimlilik ve güvenlik sağlanıyor.

Telefon numarası, e-posta adresi, TC, vergi, yabancı kimlik numaraları ya da pasaport numarası gibi bilgilerle hesaplar eşleştirilebilecek ve bu bilgiler para transferlerinde kullanabilecek.

KOLAS Sorgulama hizmetine erişmek için e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" başlığını tıklamak, sistemi kullanmak için yeterli olacak.

Bu yenilik, finansal işlemleri daha pratik ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz