AKP'den Erbakan'a 'Siyasi Şantaj' Yanıtı!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisine 'siyasi şantaj' tepkisi gösteren Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'a yanıt verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AKP'ye 'siyasi şantaj' tepkisi göstermişti.

"EN BAŞTA KENDİLERİNİN BU KAVRAMLARI DİKKATE ALMALARI GEREKİR"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya X hesabından Erbakan'a yanıt verdi. Çelik, şunları belirtti:

* "Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti’nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır.

* Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti’ye kaybettirip CHP’ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Sadece bu amaçla, geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış isimlere teklif götürme yoluna gitmesi siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur.

* Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir. CHP’ye seçim kazandırmayı siyasi amaç haline getirenlerin bugünkü açıklaması, hür iradesiyle hareket eden belediye başkanları üzerinde köhne bir vesayet kurma çabasıdır.

* Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye ve dünya siyasetine damga vurmuş eser siyasetinin adresi olan AK Parti’nin kapısı, bu millete ilkeler temelinde hizmet etmek isteyen tüm belediye başkanlarına açıktır."

"NE SİYASİ NE DE AHLAKİ BAKIMDAN UYGUN BİR DAVRANIŞ DEĞİL"

Fatih Erbakan ise AKP'ye tepki gösterdiği açıklamasında şunları ifade etmişti:

* "31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Milletimizin hür iradesiyle Yeniden Refah Partimiz'den seçilen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar.

* İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimiz'den seçilen Belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler.

* Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı Ak Parti'ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir.

* Bu noktada milletin tercihini, iradesini yok sayarak, şahsi ikbal, menfaat ve konforları uğruna saf değiştirenleri de milletimiz elbette ki affetmeyecektir.

* Bu gibi siyasi operasyonlar, milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye'nin en hızlı büyüyen siyasi partisi Yeniden Refah Partimiz'in yükselişini asla durduramayacaktır."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz