AK Parti Kuruluş Yıl Dönümü: AK Parti'ye Eleştiri ve Uyarılar!

"Milletin partisi'nden 'devletin partisi'ne döndük"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

23'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan AKP'ye, parti içinden "değişim" ve "öze dönme" vurgulu eleştiri ve uyarılar geldi.

AKP'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır" derken, Erdoğan'ın eski danışmanı Yasin Aktay, "Bugün AK Parti ciddi bir yol ayırımındadır. Mevcut zaaflarını hiçbir komplekse girmeden yerinde teşhis edip cesaretle tedavisine girişmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, "Türkiye davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda" tespitini paylaşarak, "AK Parti'nin 'tuhaf zamanlarından' geçiyoruz, bu kuruluş paradigmasından uzaklaştığımız tuhaf zamanlar" dedi. Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner ise AKP'yi 'milletin partisi'nden 'devletin partisi'ne dönüştürenlerin, AKP'yi milletten kopartarak siyasi başarısızlığa sürüklediklerini iddia etti ve "AK Parti tekrar 'milletin partisi' olarak kendini konumlandırmalıdır" önerisinde bulundu.

Arınç: Değişim gerçekleşecektir

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç, partisinin 23'üncü kuruluş yıl dönümü için X hesabından yayınladığı mesajda "değişim" vurgusu yaparak, "kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakma" çağrısında bulundu. Arınç, şu ifadeleri kullandı: 

"AK Parti, sistem tarafından dışlanmış Anadolu insanının bir inanmışlar ordusu vücuda getirerek iktidara yürüyüşünün hikayesi olarak başladı. AK Parti’mizin ilk nüvesi olan Erdemliler Hareketi, aziz milletimizin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara karşı ortaya koyduğu bir mutabakat zeminiydi. Bugünkü yapay ittifaklara nazaran aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelemizden sonra ortaya koyduğu en büyük, en doğal ittifak oluşumuydu. Anadolu’nun ve Anadolu insanın statükoya başkaldırısı olarak başlayan bu davanın kurucu bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. AK Parti’mizin karşılaştığı tüm zorluklarda inanç ve azimle yanında duranlardan ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaşayanlara şükranlarımı sunuyorum. AK Parti’nin en büyük başarısı tüm reformları milletimizden güç alarak hayata geçirmesiydi. 'Millet için, milletle beraber' siyaset üreten AK Parti, her girdiği seçimden daha da güçlenerek çıktı. Gerçekleştirdiğimiz reformlarla 3Y ile mücadelede başarıya ulaştık. Avrupa Birliği üyelik sürecinde çokça yol kat ettik. Ülkemize bürokrasi ve mevzuatlar bağlamında rahat bir nefes aldırdık. Toplumsal çatışmayı körükleyen etnik, siyasi ve ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması için tarihimizde eşi benzeri olmayan cesur adımlar attık.

Bugün geldiğimiz noktada, bir takım sıkıntılarımız var. Bazı konularda başarısız olduğumuzu da itiraf etmeliyiz. Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bunu kanıtlamaktadır. Bu talebe doğru cevap verebilecek yegane parti yine AK Parti’dir. Adaleti, refahı ve kalkınmayı tekrar ancak biz sağlayabiliriz. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığım gezilerde vatandaşlarımızda bu konuya dair bir karamsarlık görüyorum. Bir televizyon kanalında benzer bir soru üzerine 'Bugün de düştüğümüz yerden kalkacağız. Sıkıntılardan kurtulacağız' demiş yurdun dört bir yanından teşekkür, tebrik telefonlarını almıştım. Tekraren söylüyorum; benim bu konuda en ufak bir tereddüdüm dahi yoktur. Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Önümüzdeki kongre yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır. Bu davaya gönül vermiş herkesi de tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için bu çatı altına davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’mizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özelinde tüm kurucu kadrolara ve sonrasında görev yapan her bir idareci ve teşkilat mensubumuza emekleri için şükranlarımı sunuyorum."

Aktay: AK Parti yol ayrımında

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde danışmanlık yapan Yeni Şafak Yazarı Yasin Aktay, bugünkü köşe yazısında, AKP'nin bugün ciddi bir yol ayrımında olduğunu belirterek, "Ülkeye her alanda devrim niteliğinde reformlar yaşatabilmiş partinin ülkeyi geleceğe, kendi felsefesine uygun olarak taşıyacak bir irade veya yetkinlik ortaya koyabilecek mi koyamayacak mı? Bir irade koyabilecekse, mevcut zaaflarını hiçbir komplekse girmeden yerinde teşhis edip cesaretle tedavisine girişmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Sağlık, eğitim, bürokrasi ve adalet alanlarındaki sorunlara dikkati çeken Aktay, "Böylece sahadan toplanacak verilerle AK Parti’yi 22 yıl tek başına iktidarda tutmuş sebeplere tekrar sarılmaktan başka çare yok" dedi. 

Aktay, şöyle devam etti:

"Tabi AK Parti’nin tarihten gelen sebeb-i vücud kabilinden köklerine ne kadar bağlı kalacağı ve buradan mütevellit misyonunu ne kadar yürütebileceği, Erdoğan dışında mevcut parti kadrolarının bu misyonu taşıyacak bir anlayışa ve niyete ne kadar sahip oldukları da üzerinde durulması gereken bir sorudur."

Miroğlu: Davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ise 23'üncü yıl dönümü kutlama mesajında, partisine yönelik eleştirilerle öne çıktı. 

"Kendi davasının peşinde değil Türkiye davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda" diyen Miroğlu, "AK Parti'nin 'tuhaf zamanlarından' geçiyoruz, bu kuruluş paradigmasından uzaklaştığımız tuhaf zamanlar" yorumunda bulundu. 

"Dışlayıcı milliyetçilik, Avrasyacılık sosuyla ve Türk-İslam senteziyle harmanlanıp kullanılıyor"

Miroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma şöyle devam etti:

"Çünkü Dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların, 2000’lerdeki kuruluş şartlarından daha zor olduğunu ve bu zorluğun ancak kuruluş dönemindeki paradigmayla ve ruhla aşılabileceğinin farkındalar.

Ve Türkiye sevdasıyla dolu bu AK Partililer’in hiç biri, vaktiyle çöken Berlin Duvarı’nın yıkıntılarının karşısına geçip “ah duvar, vah duvar” diye feryat eden nesli tükenmiş komünistlere kaderlerinin benzemesini istemiyorlar!

Muhafazakar- demokratlığın Türkiye demokrasisine ve etnik- mezhepsel fay hatlarına ne kadar iyi geldiğini hem yaşadılar hem mücadelesini verdiler.

Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin hiç birinin böylesi bir umudu barındırmadığını görüyor ve herşeye rağmen gemide kalmayı, mücadeleye devam etmeyi arzu ediyorlar.

Dıştalayıcı milliyetçiliğin Avrasyacılık sosuyla, “Türk- İslam “senteziyle yeniden harmanlanıp siyasi alanda kullanılmasının AK Parti’ye değil, radikal milliyetçiliğe, Tuğrul Türkeş’in işaret ettiği “Azgın Milliyetçiliğe “ yaradığını görüyor ve üzülüyorlar.

Bu çerçevede eğer yüzümüzü demokrasiye ve kuruluş felsefesine dönmez isek, iki milliyetçilikten( Kürt ve Türk) beslenen iki ulusal psikolojinin  herkesi ve ülkemizi kuşatacağını , zaman içinde, güven duyulacak merkez sağ ve sol siyaset diye bir şey kalmayacağını görüyor ve gidişattan derin bir üzüntü duyuyorlar.

Türkiye’nin AK Parti’nin kuruluş yıllarındaki felsefesine bugün çok daha fazla ihtiyacı var ve muhalefet bu ihtiyacı görebilmekten bile çok uzak.

"Fakatsız, amasız bir muhasebeye oturmanın zamanı geldi"

AK Parti ve Cumhurbaşkanımız bu ülke için hala büyük bir şans.

Bu şans kişisel beklentilere ve grup çıkarlarına heba edilmemelidir.

Fakatsız, amasız bir muhasebeye oturmanın zamanı geldi.

Muhasebeden korkmayalım, zayıflatmaz, güçlendirir."

Metiner: AK Parti'yi 'devletin partisi'ne dönüştürdüler

AKP Milletvekili Mehmet Metiner de yıl dönümü mesajında partisine sert eleştirilerle yüklenen isimlerdendi. 

"AK Parti’yi 'milletin partisi'nden 'devletin partisi'ne dönüştürenler son kertede AK Parti’yi milletten kopartarak siyasi başarısızlığa sürüklediler" iddiasını paylaşan Metiner, "AK Parti tekrar 'milletin partisi' olarak kendini konumlandırmalıdır" çağrısı yaptı.

"Siyasal oligarklar türedi"

AK Parti'nin 'bürokratik oligarşi'yi yıkma vaadiyle iktidara geldiğini kaydeden Metiner, "Bürokratik-memur zihniyet ne yazık ki süreç içinde renk ve kılık değiştirerek AK Parti’ye hükmeder konuma geldi. Dahası kendini milletin üstünde gören ve kendini devletlû konumunda gören 'siyasal oligarklar' türedi" tespitini aktardı.

"AK Parti tez elden bürokratik-memur zihniyetinin hakimiyetine ve kendi içinde oligark gibi davranan siyasetçilerin varlığına son vermelidir" diyen Metiner, "Milletimizin istediği: Yeni bir AK Parti, yani kendisine ait bir AK Parti. Kuruluş yıl dönümümüz bu isteğin vücûd bulmasına vesile olsun. Şimdiden kutluyorum" ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz