AB'den Putin'i Kızdıracak Karar!

AB ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna'nın savunması için kullanmasına yönelik planı kabul etti

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna'nın savunması için kullanmasına yönelik planı resmen kabul etti.

AB büyükelçilerinin Mayıs ayı başında anlaşmaya varmalarının ardından planın bakanlar tarafından onaylanması gerekiyordu.

Anlaşma uyarınca, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârın yüzde 90'ı Ukrayna'ya askeri yardım için AB tarafından yönetilen bir fona aktarılacak, geri kalan yüzde 10 ise Ukrayna'ya başka şekillerde destek vermek için kullanılacak.

AB, dondurulan Rus varlıklarının 2027 yılına kadar yaklaşık 15 ila 20 milyar Euro (16,30 - 21,70 milyar dolar) kâr getirmesini bekliyor. AB diplomatları, Ukrayna'nın dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârın ilk dilimini Temmuz ayında almasının beklendiğini söylediler.

AB ve G7 ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya ait 300 milyar Euro büyüklükte varlığı dondurmuştu.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz