''TikTok Shop Karlı Değil''

The Information tarafından yayınlanan yeni bir rapor, TikTok Shop’un kârlı olmadığını ortaya koyuyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

The Information tarafından yayınlanan yeni bir rapor, TikTok Shop’un kârlı olmadığını ortaya koyuyor ve bu yıl da 500 milyon dolar kaybetme yolunda olduğu iddia ediliyor.

Rapor, TikTok’un dış e-ticaret bağlantılarını yasaklamayı ve satın alma işlemleri için TikTok’u kullanmaya zorlamayı düşündüğünü söylüyor. 500 milyon dolarlık kaybın ise esas olarak bir içerik dağıtım ağı oluşturmaktan ve alışveriş yapanlara indirim ve ücretsiz kargo sunmaları için tüccarları sübvanse etmekten kaynaklandığını öne sürüyor.

TikTok Shop segmenti şu anda günde yaklaşık 4 milyon dolarlık satış gerçekleştiriyor ve bu rakam Haziran 2023’te 1 milyon dolardı. Bu tutarın 2023’ün sonuna kadar günde 10 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Ürünleri satmak için influencer’ları kullanan online alışveriş yöntemi yeni değil ve TikTok modeli Güneydoğu Asya’da oldukça popüler. Bu bölgede TikTok Shop’un günlük hacmi 50-60 milyon dolar civarında ve TikTok bu rakamın yıl sonuna kadar günde 90 milyon dolara çıkmasını umuyor.

TikTok’un kayıplarının çoğu, tüccarları mallarını platformda satmaya ikna etmekten kaynaklanıyor. TikTok çalışanları Amazon’un en çok satan ürünlerini saptıyor ve ardından bunların satıcılarını, ilk üç aylık satışlarda komisyon ödemedikleri TikTok Shop hesapları oluşturmaya davet ediyor. Diğer teşvikler arasında ücretsiz kargo geri ödemesi ve müşteriler için indirim kuponları yer alıyor; aradaki farkı TikTok karşılıyor.

Raporda iddia edilenin aksine TikTok, şimdilik dış e-ticaret bağlantılarını yasaklamayı planlamadığını söylüyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz