Zeki İnsanlar Neden Aşık Olamıyor?

Zeki insanlar işte bu sebeplerden duygusal ilişkilerde hep kaybediyor!

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Zeki insanlar, her zaman tüm dikkatleri üzerine çeker. Onların hayat boyu kazandığı başarılar herkese ilham verir. Ancak zeki insanlar aşk ve ilişkiler konusunda herkes gibi mutlu olamıyor. Her konuda detaycı davranan bu kişiler, duygusal ilişkilerde her zaman kaybediyor.

Zeki insanlar mantıklarıyla hareket ettikleri için duygularını açıkça gösteremiyor. İlişkide yeteri kadar ilgi ve sevgi gösteremedikleri için sorunsuz bir aşk yaşayamıyorlar. Peki, zeki insanlar aşk ilişkilerinde neden başarısız olur? Bu sorunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.

Zeki insanlar analitik düşünceleriyle, pratik zekalarıyla ve her sorunun üstesinden gelişiyle herkes tarafından çok kıskanılır. Ancak zeki olan insanların da hayatta başarısız olduğu konular bulunur.

Özellikle aşk ilişkilerinde aradığını bulamazlar ve mutlu olamazlar. Mantıklarını bir kenara bırakarak hareket edemezler. Zeki insanların aşkta başarısız olmasının sebeplerini merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

1-HER DETAYI DÜŞÜNÜRLER

Zeki olan insanlar hayatları boyunca her detaya önem verir. Her konuyu ince ayrıntısına kadar düşünürler. En doğru analizi yaparak hayatlarına yön vermeye çalışırlar.

Söz konusu ilişkiler olduğunda da zeki insanlar çok detaycı davranır. Birlikte oldukları kişilerin davranışlarını ve her duygusunu incelerler. Eğer hoşlarına gitmeyen bir durumla karşılaşırlarsa asla ikinci bir şansı vermezler. İlişkinin olumlu olumsuz yönlerini listeleyerek karar verirler.

2-FAZLA ÖZGÜR OLURLAR 

Zeki insanlar yalnız olduklarında kimseye hesap vermeden özgürce yaşamlarını sürdürür. İlişki yaşadıkları zaman kendilerini karşı tarafa fazla sorumlu hissederler ve durum onların özgürlük alanını kısıtlar.

Hayatlarında her zaman tüm kontrolün kendi ellerinde olmasını isterler. Bu neden başkalarının onlara karışmasına tahammül edemezler. İki kişilik düşünmek pek onlara göre değildir.

Kendi hayatlarından çok memnun oldukları için başkalarının bu hayatı değiştirmeye çalışması onları adeta çılgına çevirebilir. Bu sebeple yalnız ve bağımsız olmak isterler.

3-KENDİ HEDEFLERİNİ ÖNEMSER 

Zeki insanlar genellikle hep planlı yaşar. Geleceğe yönelik hedefleri ve hayâlleri olur. Bu isteklerini gerçekleştirmek için durmadan çalışırlar. Daima ileriki yıllara göre hareket ederler.

Hayatlarında geriye doğru gitmek onların kitaplarında yazmaz. Bir ilişkiye başladıklarında da öncelikleri her zaman kendi hedefleri olur. Partnerini her zaman ikinci plana atar. Bu sebeple de ilişkilerinde başarısız olur.

4-ZEKİ İNSANLARI ANLAMAK KOLAY OLMAZ 

Zeki insanların hayata karşı düşünceleri diğer insanlara göre çok farklı olur. Bu nedenle aldıkları ve uyguladıkları kararları anlamakta güçlük çekebilirsiniz.

Siz tüm duygularınızı açıkça ifade edersiniz ancak o size karşı her zaman şüpheci davranabilir. Kimseye tam anlamıyla güvenemedikleri için her zaman ikinci bir ihtimali düşünürler. Kolay kolay kimseye evet demezler.

5-HİSLERİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIRLAR 

Zeki insanlar karar alma aşamasındayken her zaman mantığını kullanır. İlişkiler konusunda da duygularının esiri olmaz.

Birini gerçekten sevse bile mantığı izin vermediği için ilişkisini noktalar. Duyguların insanların yanlış kararlar almalarına sebep olduğuna inanırlar. İlişkileri her zaman mantığa dayanır. Bu sebeple de aradığı mutluluğu bulamazlar.

6-KISITLANMAKTAN NEFET EDERLER 

Bu kişiler kendi hayatlarını her şeyin üzerinde tutar. Hayat boyu çalışarak edindiği başarılar onun için herkesten önemli olur.

İlişki yaşarken kendilerini kısıtlanmış ve çaresiz hissederler. Bu nedenle ilişkilerinde çok paylaşımcı olmazlar. Kendi bireysel alanında mutlu ve yalnız kalmayı isterler.

Romantik ilişkiler onlara kısıtlayıcı gelir. Birini mutlu etmeye çalışmayı sadece zaman kaybı olarak görürler.

Sürekli aranmaktan ve mesaj atılmasından hoşlanmalar. Bu durumda kendilerini kafese kapatılmış gibi hissederler. Bu sebeple de zeki insanlar romantik ilişkilerde asla başarılı olamaz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz