Zamlı Maaş Takvimi Belli Oldu!

İşte Temmuz 2024 zamlı emekli ve memur maaş ödeme takvimi ile son maaş hesabı…

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Enflasyon rakamının açıklanması ile 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına göre memur ve emekliler maaş zammı alacak. Ancak bazılarının zamlı maaşı için fark ödemesi ileri bir tarihte yapılacak. İşte Temmuz 2024 zamlı emekli ve memur maaş ödeme takvimi ile son maaş hesabı…

Milyonlarca çalışan memur, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin maaşı Temmuz 2024’te yeniden artacak. İşte 6 aylık enflasyon farkı ile yeni zam hesabı ve ödeme takvimi...

Mayıs ayında açıklanan enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 oldu. Böylece SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için 5 aylık enflasyon rakamı yüzde 22,27 oldu.

Yüzde 10 memur toplu sözleşme zammı ve yüzde 6.72 5 aylık memur enflasyon farkı ile memur zammı yüzde 17,4 olarak kesinleşti.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

Nihai zam oranı için geri sayım ise başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da zamda son veri olan Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyuracak.

ZAM ORANI TAHMİNİ

Merkez Bankası’nın verilerine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 25,81 olarak gelmesi bekleniyor. Memur zammı için 6 aylık enflasyon farkının ise yüzde 20,35 seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz