Yumaklı: 'Orman Yangınlarının Tamamı Kontrol Altına Alındı!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, dün tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildiğini, yangınların ekipler tarafından kontrol altına alındığını duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında dün çıkan orman yangınındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, İzmir Buca ve Gaziemir'de çıkan yangınların kontrol altına alındığını açıkladı.

Yumaklı "Sıcaklık nedeniyle bugünden itibaren Ege ve Akdeniz kıyılarında alarmdayız. 15 Eylül'e kadar tüm ekiplerimizle alarm halindeyiz" dedi.

Yangınlarla ilgili yapılan dezenformasyona da tepki gösteren Yumaklı "Gece yarısından itibaren yalan haberleri dolaşıma soktular. Yapılan dezenformasyonu kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Hayatını kaybeden işletme şefimizi rahmetle anarak başlamak istiyorum. Şahin Dönertaş kardeşim 41 yaşında bu vatan için, yeşil vatan için hayatını hiçe sayan kahramanlardan sadece bir tanesi. Ailesine, bütün sevenlerine ve Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımıza ve bakanlığımıza başsağlığı diliyorum.

"48 ADET YANGINLA MÜCADELE ETTİK"

Değerli arkadaşlar dün 9 adet yangın vardı bizim üst risk grubunda diye tanımladığımız. Ancak 34'ü orman yangını 14'ü de orman dışı yangın olmak üzere bütün yurt çapında 48 adet yangınla mücadele etti arkadaşlarımız. Orman dışında başlayan yangınların da ormana sirayet etmesiyle birlikte. Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, İzmir Bergama ve en sonunda dün akşam yerleşim merkezlerine yakın seyretmesi hasebiyle de İzmir Buca yangınları bizim arkadaşlarımızın hakikaten canını hiçe sayarak söndürmek için mücadele ettikleri yangınlar oldu. An itibarıyla bu yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum.

Kararsız bir rüzgar, birden farklı yönlere alevi ve ateşi götürdüğü için arkadaşlarımız zorlandılar, alevlerin arasında kalan arkadaşlarımız oldu ama çok şükür bir sorun yaşamadık. Herhangi bir kayıp veya bir mal ziyanı bildirilmedi. Bu ekosistemde yaşayan canlıları da unutmamak lazım. Bu tür olaylardan en çok etkilenenler onlar oluyor.

'YALAN HABERLERİ DOLAŞIMA SOKTULAR"

Bütün vatandaşlarımıza özellikle istirham ediyorum. Neden olduğunu anlamadığımız, yüzde 100 yalan olan haberleri dolaşıma soktular. Birçok insanımız yardıma ihtiyaç varmış gibi arabalarına atlayıp buraya gelenler oldu. Bizler zaten düzenli olarak açıklama yapıyoruz.

Lütfen bu yalanlara kanmasınlar. Bu ahlaksızlığı hiçbir yere sığdıramıyorum, neye hizmet ettiğini herkesin vicdanına bıraktığım dezenformasyonları kınıyorum.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz