YouTube'da Atlanamayan Reklamların Süresi Artıyor!

Platformda 20 saniyelik olan atlanamayan reklamlar 30 saniyeye çıkarılacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

YouTube, premium üyelik sayılarını artırmak amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Buna göre, platformda 20 saniyelik olan atlanamayan reklamlar 30 saniyeye çıkarılacak. Öte yandan YouTube'dan yapılan açıklamada, oturum açmış 2 milyar kullanıcının Shorts videosu izlediği bildirildi.

YouTube, reklam sürelerinde güncellemeye gidiyor. 20 saniye olan atlanamayan reklamlar, 30 saniyeye çıkarılacak. Bu sayede platformda premium üyelik almayanların sayısının artması hedefleniyor.

Google yaptığı açıklamada aylık 2 milyardan fazla oturum açmış kullanıcının YouTube Shorts izlediğini ve bu sayede TikTok ve Instagram Reels gibi rakiplerine karşı avantaj sağladığını belirtti.

Bu sayı ile beraber geçtiğimiz yıl YouTube Shorts izleyen aylık 1,5 milyar kullanıcı sayısı 2 milyara ulaştı.

YOUTUBE YÜZDE 4'LÜK BÜYÜME KAYDETTİ

Google, 2023 yılının 2. çeyreğine ilişkin sonuçlarında YouTube'un reklamlardan 7,67 milyar dolar gelir elde ederek analist tahminlerini aştığını ve bir önceki yıla göre %4'lük bir büyüme kaydettiğini açıkladı.

ATLANAMAYAN 30 SANİYELİK REKLAMLAR GELİYOR

Şirket ayrıca premium reklam teklifi ile YouTube Select'e 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getiriyor.

Şirket, reklamların yanı sıra YouTube üzerinden birden fazla teklife odaklanıyor. Sonbaharda yayınlanacak olan NFL Pazar Bileti aboneliği için ön satışlar sunmaya başladı.

Platform, geçen yıl YouTube Premium ve Music'te 80 milyon ücretli kullanıcısı olduğunu duyurmuş, ancak 2023 kazanç çağrısı sırasında bu sayıya ilişkin bir güncelleme yapmamıştı.

BİREYSEL PREMIUM PLANININ FİYATI ARTIRILDI

Geçtiğimiz hafta YouTube, ABD'de bireysel premium planın fiyatını 2 dolar, Müzik planının fiyatını ise 1 dolar artırdı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz