Yeni Gelir Elde Etme Programını Açıkladı!

YouTube, Shorts’da içerik oluşturucular için yeni gelir elde etme programını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

YouTube 20 Eylül’de yaptığı açıklama ile Shorts’da içerik oluşturucular için yeni gelir elde etme programını açıkladı.

Açıklamada “Bugün, nasıl görünürse görünsün, platformumuzda yaratıcılığı ödüllendirmenin bir sonraki bölümünü tanıtıyoruz. İçerik oluşturucuların ortak olmaları için daha fazla yol, Shorts ile para kazanmanın yeni yollarını ve müzik endüstrisi ile içerik oluşturucuların birlikte nasıl çalışacağını yeniden tasavvur ediyoruz” denildi.

YouTube’da artık 2 milyonu aşkın iş ortağının para kazanması için 10 yol sunuluyor. İş ortağı programını genişletilerek daha fazla içerik oluşturucu ve sanatçı, YouTube’da farklı reklam öğesi biçimlerinde para kazanma fırsatına sahip olacak.

2023’ün başından itibaren Shorts odaklı içerik oluşturucular, 90 gün boyunca 1.000 abone ve 10M Shorts görüntüleme eşiğini karşılayarak YPP’ye (YouTube Partner Program) başvurabilecekler. Bu yeni ortaklar, uzun vadeli reklamlar ve Hayran Bağışları gibi çeşitli para kazanma yolları da dahil olmak üzere programın sunduğu tüm avantajlardan yararlanacaklar.

Daha yolun başında bulunan yaratıcıları da desteklemek isteyen YouTube, daha düşük seviyeli kriterler kullanarak  yaratıcıların programlara katılmaları için yeni yollar oluşturacağını söylüyor.

Mevcut kriterlerde hiçbir şey değişmeyecek. İçerik oluşturucular 1.000 aboneye ve 4.000 saat izlenmeye ulaştıklarında yine YPP’ye başvurabilecekler.

Açıklamada kısa biçimli videonun popülaritesinin, günlük 30 milyardan fazla görüntüleme ve aylık 1,5 milyar oturum açan kullanıcıyla patladığı bilgisine de yer veren YouTube, yeni yaratıcı sınıfı ödüllendirmeye başlamak için geçici bir Shorts Fonu başlattıklarını da duyurdu.

2023’ün başlarından itibaren, mevcut ve gelecekteki YPP içerik oluşturucuları yeni gelir paylaşımı programlarına katılabilecekler.

Shorts’ta, Shorts Feed’deki videolar arasında yayınlanan reklamlardan elde edilen gelir bir araya getirilecek ve Shorts içerik oluşturucularını ödüllendirmek ve müzik lisanslama maliyetlerini karşılamaya yardımcı olmak için kullanılacak.

İçerik oluşturuculara tahsis edilen toplam tutarın % 45’i toplam Shorts görüntüleme paylarına göre alınacak. Müzik kullansalar da kullanmasalar da gelir payı aynı kalıyor.

Bu yepyeni yaklaşım, yalnızca reklamların yanında yayınlanan videoları olanların değil, Shorts deneyimini oluşturan tüm YPP içerik oluşturucuların ödüllendirilmesine olanak tanıyor. Ayrıca, Müzik en canlı ve akılda kalıcı Shorts filmlerinden bazılarını beslediği için müzik lisanslamanın karmaşıklığını basitleştiriyor, böylece içerik oluşturucuların kısa filmlerinde müzik kullanıp kullanmadıkları konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz