WMG Yeni CEO’su Robert Kyncl!

Kyncl, WMG’nin tek CEO’su olacak ve Cooper’ın Yönetim Kurulu’ndaki koltuğunu devralacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Robert Kyncl, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Warner Music Group Corp.’un İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. Steve Cooper, 31 Ocak’ta en uzun süreli WMG CEO’su olarak görev süresini tamamlayacak.

YouTube’un tüm platformlarda büyümesini sağlayan Kyncl ve mevcut WMG CEO’su Steve Cooper, 2023 Ocak ayında Eş-CEO olarak görev yapacaklar. 1 Şubat 2023 itibariyle ise Kyncl, WMG’nin tek CEO’su olacak ve Cooper’ın WMG’nin Yönetim Kurulu’ndaki koltuğunu devralacak.

Kyncl, 2010’dan beri YouTube’un stratejisi ile yaratıcı ve ticari ortaklıklarının yanı sıra operasyonlarını denetlemek de dahil olmak üzere eğlence ve kültür üzerindeki etkisinde merkezi bir rol oynadı. YouTube’un içerik oluşturucu, sanatçı ve medya şirketi ekosisteminin gelişimine ve genişlemesine öncülük ederken, ücretli abonelik hizmetleri olan YouTube Music, YouTube Premium ve YouTube TV’nin lansmanına öncülük etti. YouTube’dan önce Kyncl, Netflix’te yedi yıl geçirdi. Burada film / TV içerik akışına öncülük etti ve şirketin bir eğlence devine dönüşmesinde etkili oldu.

Açıklamada Ağustos 2011’de atanan Cooper’ın WMG tarihinde en uzun süre görev yapan CEO’su olduğu söylendi. Açıklamaya göre Cooper’ın liderliği sırasında şirket, sanatçılara ve şarkı yazarlarına yaptığı yatırımı genişletti, küresel pazar payını büyüttü ve gelir kaynaklarını çeşitlendirdi. Streamingi en büyük kayıtlı müzik geliri kaynağı olarak bildiren ilk müzik şirketi olan WMG, şimdi bir Web 3.0 yenilikçisi olarak da ün kazandı. Son on yılda şirket, Parlophone Label Group, Gold Typhoon, Spinnin’ ve 300 gibi şirketleri satın aldı, 20’den fazla ülkede operasyonlar başlattı ve WMX bayrağı altında bir D2C (doğrudan tüketiciye) ağı oluşturdu.

WMG Yönetim Kurulu yeni CEO’yu Ocak ayında ağırlamayı dört gözle bekliyoruz diyerek “Kapsamlı bir araştırmadan sonra, WMG’nin devam eden dönüşümü ve başarısı için olağanüstü bir lider olacak Robert Kyncl’i atamaktan mutluluk duyuyoruz. Steve’e on yılı aşkın bir süredir elde ettiği birçok başarı için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz