YSK Yeni Uygulamayı Tanıttı!

YSK Başkanı yeni bir uygulamayı da duyururken, imza sayısının anlık olarak takip edilebileceği bir sistemi devreye aldıklarını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını açıklayan isimler için bugün başlayan 100 bin imza sürecine ilişkin bilgi verdi. YSK Başkanı yeni bir uygulamayı da duyururken, imza sayısının anlık olarak takip edilebileceği bir sistemi devreye aldıklarını açıkladı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adayları için bugün başlayan 100 bin imza sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener, 27 Mart'ta sona erecek süreçte imza takibinin anlık olarak yapılabileceğini bildirdi. Söz konusu uygulama, bu seçimlerde ilk kez kullanılacak.

YSK'nın açıkladığı karara göre; Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten seçmenler tarafından verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek.

Seçmenler, adaylara imza verebilmek için 22-27 Mart tarihlerinde 08.00 - 20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurarak imza verilecek. Ayrıca, alınan kararla, saat 20.00 itibarıyla sırada bekleyenlerin de tespitinin yapılarak bu kişilerin de imza işlemleri tamamlanacak

YSK'nın saat 11.30'da alınan verilerine göre adayların topladıkları imza sayıları şu şekilde; 

Muharrem İnce - 4967
Muhammed Ali Fatih Erbakan - 4495
Sinan Oğan - 3538
Doğu Perinçek - 1657
Yakup Türkal - 168
Erkan Trükten - 61
Halil Murat Ünver - 32 
Tevfik Ahmet Özal - 29
İrfan Uzun - 17
Hilmi Özden -  17
Davut Turan - 2


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz