YÖK: 'Diploma Sahteciliği İddiaları Detaylı Araştırılacak'

YÖK, diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddianın detaylı incelenmesi konusunda talimat verdiğini ve gerekli durumlarda yasal işlemlerin yapılacağını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yükseköğretim Kurulu, diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddianın detaylı incelenmesi konusunda talimat verdiğini ve gerekli durumlarda yasal işlemlerin yapılacağını açıkladı.

YÖK’ün açıklamasında “Gündeme getirilen konularla ilgili Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verilmiş olup, tespitlere bağlı olarak gerektiğinde idari ve işlem cezaları uygulanmaktadır. Ayrıca adli vaka olması nedeniyle tespiti yapılan sahtecilikler hakkında adli merciler bilgilendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Belgeler e-Devlet ve YÖKSİS'ten doğrulanabilir

e-Devlet kapısı üzerinden (Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama) belge doğrulaması yapma imkânı sağlandığını vurgulayan YÖK, karekodlu e-Denklik belgelerinin de YÖKSİS'teki 'denklik sorgulama' ekranından doğrulanabileceğinin altını çizdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz