Celal Şengör'den Bakan Tunç’a Zehir Zemberek Sözler!

“Sen kimin sözcüsüsün? Atatürk’e düşman bir avuç yobazın mı?”

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Prof. Dr. Celal Şengör, mezuniyet törenlerinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere ilişkin “Toplum kesimlerini, milletimizi rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınmak lazım” ifadesini kullanan Bakan Tunç’u zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, jeolog Prof. Dr. Celal Şengör’ün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Kara Harp Okulu’ndaki teğmenler hakkındaki “Toplum kesimlerini, milletimizi rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınmak lazım” ifadelerine verdiği tepkiyi gündeme getirdi.

“Celal Şengör zaman zaman delleniyor ve dellenince de bana ‘yayınlamam’ için bir mektup yolluyor. Bu kez de Adalet Bakanı’na kızmış” ifadelerini kaydeden Altaylı, Şengör’ün kaleme aldığı mektubu aktardı.

“NE ZAMANDAN BERİ ‘ATATÜRK’ÜN ASKERİYİZ’ DEMEK RAHATSIZLIK YARATIR OLDU?”
Celal Şengör, söz konusu mektubuna, “Adalet Bakanı! Ne zamandan beri ‘Atatürk’ün askeriyiz’ demek rahatsızlık yaratır oldu?” ifadeleriyle başlarken vatansever, kahraman teğmenlerin kılıç çakıştırmalarının askeri disipline aykırı olmadığını, bir gelenek olduğunu belirtti.

Daha önce Harp Okulu mezuniyet törenlerinde defalarca benzer kılıç çakıştırmalarına tanıklık ettiğini ifade eden Şengör, “Önce askeri disiplin nedir, onu öğren konuşmadan, beyanat vermeden. Genç teğmenlerimizin Teğmen Ebru Eroğlu liderliğinde kılıç çakıştırırken okudukları andımız mı birilerini rahatsız ediyor?” ifadeleriyle Adalet Bakanı Tunç’a tepki gösterdi.

“SEN KİMİN SÖZCÜSÜSÜN? ATATÜRK’E DÜŞMAN BİR AVUÇ YOBAZIN MI?”
Mektubunda Tunç’a “O zaman o kişiler kimdir ve ne istemektedirler ve sen Atatürk düşmanlığını temsil eden bu kişilere Cumhuriyetin bir bakanı olarak nasıl destek verirsin?” sorusunu yönelten Şengör, yurttaşların genç teğmenlerle gurur duyduklarını belirterek “Sen kimin sözcüsüsün? Atatürk’e düşman bir avuç yobazın mı?” ifadesini kullandı.

Şengör, “Milletimizin onuruyla oynamak, geleceğini tehlikeye atmak, Türkiye’yi bir Afganistan yapmaya kalkmak hiç kimsenin haddi olamaz. Bunu iyi belle.” söyleminde bulundu ve Tunç’un sözleriyle milyonları rahatsız ettiğini dile getirdi.

“Sanırım milletimiz senden bir özür dileme beklemektedir, çünkü bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak isteyenleri çok, ama çok rahatsız ettin. Hem de git, Anıtkabir'de Atatürk’ün mânevi şahsiyetinden özür dile. Bu tüm milletimizden özür dilemek olacaktır.” ifadelerini kullanan Şengör, Tunç’un bunu yapmaması durumunda adının karanlığın savunucusu olarak tarihe geçeceğini ifade etti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz