Waymo Robotaksileri Rekor Kırdı!

Google çatısı altındaki Waymo, robotaksilerini aktif bir şekilde test etmeye ve kullanmaya devam ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Google çatısı altındaki Waymo, robotaksilerini aktif bir şekilde test etmeye ve kullanmaya devam ediyor. Firma kısa bir süre önce yaptığı açıklamada haftalık 50 bin yolculuğa ulaştığını duyurdu.

Google çatısı altındaki Waymo, ABD’nin Phoenix, San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Şirket, süreç içerisinde hem robotaksilerini test etmeye hem de insanları gidecekleri yere ulaştırırken önemli bir kilometre taşına ulaştıklarını duyurdu.

Waymo, X üzerinden yapığı paylaşımda üç şehirde her hafta 50.000'den fazla ücretli yolculuk hizmeti verdiğini duyurdu. Waymo One bu şehirlerin bazı bölgelerinde 7/24 çalışıyor.

Bununla birlikte haftalık 50.000 yolculuk, saat başı ortalama 300 rezervasyon veya her dakika 5 rezervasyon anlamına geliyor. Bunlara ek olarak şirket, operasyonlarını Austin’e de taşıyor. Dört şehir hesaba katıldığında ise şirket, bir milyondan fazla yolculuk yaptığını açıkladı.

Waymo, toplumun her kesimine bağımsız ve kaygısız ulaşım imkanı sağladıklarının altını çizerken şehirlerinde gezinen insanlar için tercih edilen bir mobilite seçeneği olduklarını ifade ediyor.

Esasında rakamlar da bunu gösteriyor. Elbette Waymo gibi girişimler geleneksel taksiler için de bir risk oluşturuyor.

Bununla birlikte Waymo’nun robotaksileri hatalardan yoksun değil. Daha geçtiğimiz haftalarda birkaç Waymo robotaksisi San Francisco'daki bir otoyolda trafiği tıkamıştı. Ve bu, sadece yola koyulan dubalar nedeniyle gerçekleşmişti. Sadece bunlar da değil, iki Waymo aracı, bir kamyonete arka arkaya çarpmıştı.

Dolayısıyla sürücüsüz robotaksiler için aşılması gereken uzun bir yol var.

Bununla birlikte şehir ve yolların yeniden düzenlenmesi, yasal mevzuatlar gibi çeşitli başka değişikliklere de ihtiyaç duyuluyor.

Kim bilir, belki de yakın gelecekte şehirlerde sadece robotaksilere ayrılmış şeritler görmeye başlayabiliriz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz