Ünlü İsimlerden Murat Soydan İçin Veda Mesajı!

"Sana Dönmeyeceğim", "Saadet Güneşi", "Yalan Yıllar" ve "Dert Bende" gibi yapımlarla tanınan Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeşilçam'ın yıldızı Murat Soydan 83 yaşında yaşamını yitirdi. Soydan'ın vefatının ardından ünlü isimler sosyal medya hesaplarından art arda başsağlığı mesajları yayınladı. Soydan'ın cenaze programı belli oldu. İşte ünlü isimlerin Murat Soydan paylaşımları...

"Sana Dönmeyeceğim", "Saadet Güneşi", "Yalan Yıllar" ve "Dert Bende" gibi yapımlarla tanınan Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü isimler Murat Soydan'ın vefat haberinin ardından art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin paylaşımları...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, paylaşımında "Sinemamızın değerli ismi Murat Soydan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sinemasına yaptığı katkılar ve canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda daima yaşayacak Soydan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

FİLİZ AKIN

"Yeşilçam dönem arkadaşlarımızdan Murat Soydan’ın vefatını öğrenmenin hüznüyleyim. Sevenlerine sabır diliyorum. Resimdeki yakışıklı Murat’ımız maalesef yok artık…"

HÜLYA KOÇYİĞİT

"Türk sinemasından bir yıldız daha kaydı bugün… Yeşilçam’ın yıldızlarından sevgili arkadaşım Murat Soydan’ın vefat haberini üzülerek öğrendim. Murat ile birlikte sayısız film yaptık, birbirimizi her zaman kolladık; saydık, sevdik, ailelerimizle unutulmaz anları paylaştık. Paylaştığımız tüm o güzel anılar ve sinemamıza bıraktıkların için sana sonsuz teşekkürler benim yakın dostum, canım arkadaşım. Allahtan rahmet, tüm aileye sabır diliyorum. Başımız sağ olsun."

MELEK BAYKAL

"Bir yıldız daha kaydı. Başımız sağ olsun."

HAMDİ ALKAN

"Canım Murat ağabey mekanın cennet olsun. Huzur içinde uyu…"

EDİZ HUN

"Allah rahmet eylesin. Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum."

YALÇIN DÜMER

"Üç usta, üçü de yok maalesef. Üçüyle de çok çalıştık. Murat ağabeyim hep babamı oynadı. Nurlar içinde yatsınlar..."

TALAT BULUT

"Devrin daim olsun Murat ağabey."

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 2 Ekim 1940'ta sabasının memuriyeti dolayısıyla bulunduğu Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu ilk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu.

Üniversite için İstanbul'a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk yaptı. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

Oyuncunun eşi Uğurgül Soydan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çok değerli 43 yıllık eşim, Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan'ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Murat Soydan'ın cenaze programı belli oldu.

Ailesi tarafından Murat Soydan'ın sosyal medya hesabından yapılan duyuru da "Murat Soydan'ın cenazesi 13 Haziran Perşembe günü öğle namazından sonra Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Cami'nden kaldırılacaktır. Cenazemiz Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecektir" ifadeleri kullanıldı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz