Uganda Canavarı 7 Günde Yakalandı!

Ölümsüz canavar 80 kişiyi yedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Uganda'da 1991-2005 yılları arasında 80 kişiyi öldüren dev canavar timsah Usame, İngiliz basını nedeniyle yeniden gündem oldu. Dev timsah, 14 yıl boyunca bir köye dehşet saçmıştı.

Uganda'nın Doğu Afrika bölgesinin derinliklerindeki küçük bir köy yıllardır dev bir canavarın dehşetiyle yaşıyor. Afrika kıtasının en büyük gölü Victoria'da yaşayan dev timsah, 1991-2005 yıllar arasında, Luganga köyündeki tam 80 kişiyi öldürdü.

İngiliz basınında çıkan haberlerde köyün yüzde 10'unun timsah tarafından yendiği düşünülüyor.

Canavar timsah, göl kıyısında bekleyerek tekneleri alabora ediyordu. Daha sonra da tekneden düşen insanları suyun içine sürüklüyordu. Kurbanların arasında 12 yaşında bir çocuk da vardı.

Timsaha ise 11 Eylül saldırılarından sorumlu olan Usame bin Ladin'in ismi verildi.

2005 yılında ise köylü ve doğal hayat yetkilileri sayesinde timsah yakalandı. Usame, göle atılan inek ciğerleri ile tuzağa düşürülmüştü. Timsahı yakalamak için 7 gün 7 gece çaba verildi.

Yerel halk Usame'yi öldürmek istese de, yetkililer, yaklaşık 1 tonluk timsahın ağzını bağlayıp bölgeden uzaklaştırdı.

Koruma altında bulunan dev canavar şu an 75 yaşında. Yakalandığı günden beri çanta, deri ve ayakkabı üretimi için yetiştirilen bir çiftlikle damızlık olarak kullanılıyor.

Yabani hayvan savunucuları ise Usame'nin üreme hayvanı olarak kullanılmasının utanç verici olduğunun altını çiziyor. Öte yandan Usame'nin insan etine duyduğu isteğin köreldiği ve bunun yerine tavuk eti sevdiği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz