Eski Belediye Başkanı Hastaneye Kaldırıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatil yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Celal Doğan, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre Celal Doğan konakladığı otelde bayıldı.

Ambulans ile Özel Bodrum Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Celal Doğan'ın bilincinin açık olduğu ve genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CELAL DOĞAN KİMDİR?

1 Ağustos 1943'te Gaziantep'te doğan Celal Doğan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1973–1977 yılları arasında serbest avukatlık yaptı. 1977 genel seçimlerinde CHP'den Gaziantep milletvekili seçildi. 1980 yılına kadar milletvekilliğine devam etti. Bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

HDP'nin 2015 genel seçimlerinde Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçimleri kazanarak HDP'nin Gaziantep 1. sıra milletvekili olarak meclise girdi.
1993 ve 2006 yılları arasında Gaziantepspor kulübünün başkanlığını yaptı.

Onun döneminde Gaziantepspor 2 defa İntertoto Kupası'na, 3 defa UEFA Kupası'na katılmış Hapoel Tel-Aviv, FC Zimbru ve RC Lens takımlarını eleyerek UEFA'da ilk 16 takım arasına kalmayı başarmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz