Uber'in Belgeleri Sızdırıldı!

Macron'un ismi de listede geçiyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD merkezli ulaşım şirketi Uber, bir skandalla gündeme geldi. İddiaya göre, Uber'e ait binlerce belge sızdırıldı.

İngiliz The Guardian gazetesi, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu, BBC Panorama gibi birçok medya kuruluşu ile paylaşılan belgelerde, Uber'in 90 milyon dolarlık bir lobicilik faaliyetiyle Avrupa'da taksi piyasasını nasıl altüst ettiği gözler önüne serildi.

Uber'in Fransa Cumhurbaşkanı da dahil çok sayıda etkili politikacılardan destek aldığı öğrenildi. İngiliz The Guardian gazetesinin haberinde, Uber'in uluslararası operasyonlarına ve lobi faaliyetlerine ilişkin 124 bin belgenin gazeteye sızdırıldığı belirtildi.

Haberde, şirketin agresif küresel genişlemesi sırasında yasaları çiğnediği, güvenlik güçlerini aldattığı, sürücülere yönelik şiddeti istismar ettiği ve hükümetlere gizlice lobicilik yapmaya çalıştığı öne sürüldü.

Gazetenin haberinde, belgelerdeki bir Uber yöneticisinin şirketin faaliyetlerine ilişkin "korsanlaştık", diğer bir yöneticinin ise "Biz gerçekten yasa dışıyız" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Sızdırılmış belgelerin; 2013-2017'deki dönemi kapsadığı, şirketin kurucu ortaklarından Travis Kalanick'in üst düzey yöneticilerle yaptığı 83 binden fazla e-posta, WhatsApp ve iMessage yazışmalarına dayandığı bildirildi.

MACRON'UN DA ADI GEÇİYOR

Haberde, Kalanick'in "Fransa'da yapılan taksi sürücülerinin düzenlediği bir protestoya Uber sürücülerinin de katılmasının karşılıklı şiddet olaylarına neden olabileceğine" ilişkin endişelere cevaben, "Bence buna değer. Şiddet başarıyı garanti eder." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz