Tutuklu Amca Salim Güran'ın Son İfadeleri Belli Oldu!

Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan amca Salim Güran, yeniden ifade vermek üzere adliyeye sevk edilmişti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan amca Salim Güran, yeniden ifade vermek üzere adliyeye sevk edilmişti. Cuma günü verdiği ifade, tv100'de Cansu Canan Özgen'in sunduğu Özgür İfade programında paylaşıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evinden 21 Ağustos tarihinde Kuran kursuna gitmek için çıkan ancak bir daha geri dönmeyen Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra bulunarak tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu.  Bir derede çuval içerisinde ve üzerine taş konulmuş halde cansız bedeni bulunan Narin'i kimin öldürdüğü de araştırılıyor.  Narin Güran'ın ölümü ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada mahkemeye çıkarılan anne ve ağabeyi ile birlikte dün 8 kişi tutuklandı.

Narin’in tutuklu amcası Salim Güran T tipi kapalı cezavinden, Diyarbakır Cumhuriyet  Başsavcılığı'nın talimatıyla, Diyarbakır adliyesine getirildi. Yeniden savcı tarafından ifadesi alınan amca yeniden cezaevine gönderildi. Ayrıca soruşturmanın seyri için çok önemli olan Salim Güran'ın telefon kayıtlarına da bugün ulaşıldı. 

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR’IN O SÖZLERİ SORULDU
Tutuklu amcanın bugün verdiği ifade Cansu Canan Özgen’in sunduğu Özgür İfade programında açıklandı. Yeniden ifadesi alınan Amca Salim Güran’ın, cesedi dereye çuval ile götürüp gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın “Ben Arif'in kızını öldürdüm. Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin” ifadesi soruldu. Sorulan soruya amca Salim Güran ise, “Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat’a seslenmedim. Ben Nevzat Bahtiyar’ı sormuş olduğunuz 15:00-16:00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20:00'dan sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin Güran’ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat’a ‘Arif’in kızını öldürmüşüm’ demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum." cevabını verdiği öğrenildi.   

"NEVZAT BAHTİYAR’I TANIYOR MUSUN?"
Nevzat Bahtiyar’ı tanıyor musun sorusuna “Kendisi benim arkadaşım olur, aramız iyidir. Köylümüz olur” cevabını verdi.

KAYITLARI NEDEN SİLDİĞİ SORULDU
‘Cep telefonuna ilişkin yapılan Dijital Materyal İnceleme Raporunda 23/08/2024 gününden önceki tüm normal arama ve Whatsapp arama kayıtları sildiğiniz anlaşılmıştır. Neden arama kayıtlarını silme ihtiyacı duydunuz’ sorusu sorulması üzerine Salim Güran, “Ben hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan ve bu hususun açığa çıkmaması adına bu kayıtları sildim. Başka bir amacım yoktur. Çünkü ben sürekli telefonumda bulunan dijital verileri siliyorum. Narin’in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşımıyorum” dedi.

"TAŞ DİBİNDEN ALMASI İÇİN ARADIM"
21/08/2024 günü saat 18:38’de Ramazan Atasoy ile yapmış olduğunuz görüşme içeriği okundu ve soruldu: “Bahsetmiş olduğunuz görüşme içeriğini hatırladım. Ben bahse konu mısır arazisinin sulamasını yaparken kullandığım trafonun elektriğini bazen kaçak yapmak için bir alet kullanıyordum.  Olay günü de o aleti Ramazan Atasoy’un bırakmış olduğum taş dibinden alması için aradım. Görüşme içeriği tamamen bununla alakadır. Narin'in ölümü ile herhangi bir ilgisi yoktur.”

‘Diğer sizin ailenin birçok üyesinin 21/08/2024 gününe ilişkin telefonunda bulunan arama, mesajlaşma, Whatsapp kayıtlarını sildikleri tespit edilmiştir. Neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu hususu açıklayınız?’ sorusu üzerine cevap veren Salim Güran ifadesinde, “Benim aile üyelerinin neden bu verileri sildiklerini bilmiyorum. Narin'in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşıdığın düşünmüyorum” cevabını verdi.

Kaynak: tv100.com

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz