Trump'ın Gizemli Kripto Projesi, MAGA'yı Uçurdu!

DeFiant Ones, Trump'ın "kripto başkan" olma yolundaki son projesi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Donald Trump'ın gizemli yeni bir kripto projesini ima etmesinin ardından, kenarda kalmış bir kripto para birimi değerini yüzde 50'den fazla artırdı. MAGA token, resmi olarak Cumhuriyetçi adayla veya kampanyasıyla bağlantılı olmasa da Trump'ın Truth Social'daki takipçilerine DeFiant Ones platformunu tanıtmasının ardından çarşamba günü yaklaşık 2,65 dolardan perşembe günü 4 doların üzerine çıkarak fiyatta hızlı bir yükseliş gösterdi. Fiyattaki ani artış, genel kripto piyasasının aynı dönemde yüzde 1'den az bir artış göstermesine rağmen gerçekleşti.

Eski ABD başkanı, Truth Social'da yaptığı paylaşımda DeFiant Ones projesinin "büyük bankalar ve finans elitlerinin" hakimiyetine meydan okuyacağını belirterek, "Artık birlikte durma zamanı geldi" demişti. Ayrıca, bir bilgi sunmamasına rağmen 40 binden fazla takipçi toplayan yeni platform hakkında DeFiant Ones'ın resmi Telegram kanalının bağlantısını paylaşmıştı.

Oğlu Eric Trump da bu ayın başlarında New York Post'a verdiği röportajda, projenin "dijital gayrimenkul" içereceğini ve finans sektöründe devrim yaratacağını belirtmişti. "Bu adil" diyerek eklemişti: 

Herkesin erişebileceği ve anında yapabileceği bir teminat. Bankacılık ve finans dünyası için ne kadar büyük bir sarsıntı olacağını insanlar fark etmiyor. Umarım bunu değiştirmeye yardımcı olabiliriz.

Donald Trump, son aylarda kripto endüstrisinden destek toplamaya çalıştı ancak daha önce Bitcoin'i "dolandırıcılık" olarak nitelemişti. Temmuzda Nashville'de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansında bir açılış konuşması yaptı. 45 dakikalık konuşma sırasında "ulusal Bitcoin rezervi" oluşturma ve "Bitcoin ve kripto başkanlık danışma kurulu" kurma sözü verdi.

Kendini "kripto başkan" olarak tanıtan Trump, mali beyanlarına göre büyük bir ABD partisinden başkan adayı olanlar arasında kripto para birimine sahip ilk kişi. MAGA kripto para birimi, son artışlara rağmen, şubatta Cumhuriyetçi ön seçimlerdeki bir dizi zaferin ardından 17 dolara ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden halen çok uzakta. Trump bu zaferlerle art arda üçüncü defa partisinin başkan adayı olmuştu.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz