İran, Misilleme İçin Zaman Verdi, Gözler Saldırıda!

" İran 12-24 saat içinde bir saldırı düzenleyebilir”

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tüm dünya İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı düzenleyip düzenlemeyeceğini merak ediyor. Bölgede gerilim her geçen gün daha da artarken, ABD, uçak gemilerini sevk ederek olası bir saldırıda İsrail'i koruyacakları mesajını verdi. Bununla birlikte ABD'li bir yetkili, İran'ın olası misillemesine değinerek "Karar vermeleri halinde 12-24 saat içinde saldırı başlatabilirler." dedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün "USS Abraham Lincoln" uçak gemisinin Orta Doğu'ya ulaştığını bildirdi.

UÇAK GEMİLERİ BÖLGEDE

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "F-35C ve F/A-18 Block 3 avcı uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln uçak gemisi, ABD Merkez Komutanlığı (USCENTCOM) sorumluluk alanına girdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi görev grubuna "Destroyer Squadron (DESRON) 21" ve "Carrier Air Wing (CVW) 9"un eşlik ettiği kaydedildi.

Singh, ABD'nin hamlesinin “çok güçlü” bir caydırıcılık mesajı verdiğini ve aynı zamanda saldırıya uğraması halinde Washington'un İsrail'in yanında yer alacağını gösterdiğini söyledi.

"İRAN 12-24 SAAT İÇİNDE SALDIRI DÜZENLEYEBİLİR"

İran Hamas lideri Haniye'nin öldürülmesinin ardından intikam sözü verdi, ancak beklenen misilleme saldırısı hala gerçekleştirilmedi. 

ABD'li yetkililer İran'ın fikirini değiştirmediğini ve hala bir saldırı düzenleyebileceğini düşünüyor.Al Arabiya English'e konuşan bir ABD'li yetkili “İranlılar kararı verdikten sonra 12-24 saat içinde bir saldırı düzenleyebilirler” dedi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla Al Arabiya English'e konuşan ABD'li yetkili, İranlılar ve Hizbullah'ın tam olarak ne yapacakları konusunda resmin hala karanlık olduğunu söylerken, başka bir kaynak ise verilecek cevapların Gazze'deki ateşkese bağlı olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz