Trump'ı Yerden Yere Vuran Drama, Cannes'ı Salladı!

77. Cannes Film Festivali'nin en çok beklenen anlarından biri, dün gece nihayet gerçekleşti. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sebastian Stan'in emlak kralının siyasete atılmadan önceki halini canlandırdığı Donald Trump draması The Apprentice, pazartesi akşamı ilk kez izleyiciyle buluştu.

Gösterimden önce kimse izlememişti

Bu yılki festivalde sadece Francis Ford Coppola'nın iddialı jübile filmi Megalopolis, prömiyer öncesi daha fazla merak uyandırmıştı. 

Gösterimi öncesinde neredeyse hiç kimse The Apprentice'i izlememişti zira filmin galasından sadece birkaç gün önce tamamlandığı bildirilmişti.

45. (ve belki de 47.) ABD Başkanı'nın gayrimenkul müteahhidi olduğu yılları anlatan The Apprentice, festival kapsamında gerçekleşen galasında 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı. 

Filmde, Disney+ dizisi The Falcon and the Winter Soldier'ın 41 yaşındaki yıldızı Sebastian Stan, Donald Trump'ı canlandırırken Succession'ın ödüllü oyuncusu Jeremy Strong, Roy Cohn rolünde.

Borat 2'yle tanınan Maria Bakalova ise üç kez evlenen Trump'ın ilk eşi Ivana Trump'ı oynuyor.

The Apprentice, 2022 yapımı Kutsal Örümcek'le (Holy Spider) pek çok ödül kazanan İran asıllı Danimarkalı yönetmen Ali Abbasi imzasını taşıyor.

Dramanın senaryosunuysa Gabriel Sherman kaleme aldı.

Filmin adı, Trump'ın bir dizi ticari başarısızlık ve iflasın ardından kariyerini ve kamuoyundaki imajını yeniden canlandırmasını sağlayan NBC dizisine bir gönderme niteliği taşıyor.

"Filmleri yeniden politik yapmanın zamanı geldi"

Abassi, filmin jeneriği akarken aldığı tepkiden o kadar memnundu ki smokinin gömleğinin pantolonundan sıyrılmasına aldırmadan salondakilere heyecanla el salladı. 

43 yaşındaki yönetmen, "Faşizmle başa çıkmanın güzel, metaforik bir yolu yok" dedi. 

Filmleri güncel hale getirmenin zamanı geldi. Filmleri yeniden politik yapmanın zamanı geldi.

Variety, filmi "kesinlikle patlamaya hazır" diye nitelendirdi. 

Film, Trump'ı, ailesine ait emlak şirketinin apartman kompleksi için başvuran siyahlara davranışlarıyla ilgili ırk ayrımcılığı davasıyla başa çıkmaya çalışırken, Cohn'un etkisi altına giren ve köle gibi çalışan biri olarak tasvir ediyor. 

Filmde Trump'ı ve destekçilerini üzecek çok şey var. Trump, Ivana'ya tecavüz ederken, kilo vermek için amfetamin kullanırken ve Trump Tower'ın planlandığı gibi ilerleyebilmesi için yeraltı dünyası figürleriyle anlaşmalar yaparken tasvir ediliyor. Ayrıca faturalarını ödeyemiyor ve Jersey City'deki bir kumarhaneye kötü bir bahis oynuyor.
  
The Apprentice, bir kez daha başkanlığa adaylığını koyan Trump'ın anketlerde salıncak eyaletlerin çoğunda Biden'a karşı önde olduğu bir dönemde vizyona giriyor. 

Trump'ın kampanyası, filmin ortaya attığı bomba iddiaların ardından The Apprentice ekibini tehdit etmişti. Trump'ın ekibinin baş sözcüsü Steven Cheung Variety'ye yaptığı açıklamada, "Bu sahte sinemacıların bariz bir şekilde yanlış iddialarını ele almak için dava açacağız" demişti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz