Terör Örgütü PKK'ya 'Üst Düzey' Darbe!

Sözde Zap Eyalet sorumlusu Alan kod adlı terörist Ender Budancer Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekâtı bölgesinde öldürüldü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden olan ve 34 güvenlik görevlisinin şehit edildiği hain saldırılardan dolayı hakkında yakalama kararı bulunan sözde Zap Eyalet sorumlusu Alan kod adlı terörist Ender Budancer Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekâtı bölgesinde öldürüldü.

Sözcü'de yer alan habere göre; Irak’ın kuzeyindeki Metina, Avaşin, Basyan ve Zap bölgelerinde sürdürülen Pençe Kilit hava destekli kara harekâtında terör örgütü PKK’ya ağır bir darbe daha vuruldu.

1994 yılından bu yana dağ kadrosunda yüzlerce teröristten sorumlu olup çok sayıda karakol baskını, yollara mayın döşeme, köy baskınları, zırhlı askeri araçlara yönelik pusu gibi hain saldırıların emir ve talimatını verip bizzat gerçekleştiren terörist Ender Budancer Zap bölgesinde Mehmetçiğin düzenlediği operasyonda yanındaki ABD menşeli M-16 piyade tüfeğiyle ölü ele geçirildi.

Teröristin 21 Haziran günü aynı bölgede arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten Mehmetçiğe ağır silahlarla düzenlenen saldırıda Astsubay Mehmet Ali Horoz’un şehit edildiği hain saldırının da faili olduğu tespit edildi.

34 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN KATİLİ

İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinin 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde yer alan Budancer’in 1994 yılından terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalandığı 1999 yılına kadar Türkiye sınırları içinde sözde Botan sahası diye adlandırılan Şırnak’ın Gabar, Namaz, Bestler-Dereler, Herekol Dağı Hakkari kırsalındaki Kato Marinos Dağı, Mardin’in Bagok, Ömeryan, Mava Dağı bölgelerinde güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda hain saldırıyı gerçekleştirip bu saldırılarda 34 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden aranıyordu.

Hakkında Hakkari, Van, Muş ve Şırnak Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyordu.

4 KEZ YARALANDI

Gerek hava harekatlarında gerekse Mehmetçikle girdiği sıcak çatışmalarda 4 kez yaralanan terörist Ender Budancer, Apo’nun yakalanmasından sonra terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarına kaçtı.

Terörist kendisine bağlı 13 kişilik grupla sözde Dersim sahası diye adlandırılan Tunceli kırsalına sızma yaparak 2005-2012 yıllarında da gerek Tunceli, gerekse Karadeniz bölgesinde çok sayıda sözde Doğu karargâhı sorumlusu olarak yine birçok mayınlı ve roketli saldırılar ile yol kesme kaçırma eylemlerinde bulundu.

SÖZDE KUZEY SEVK İDARE YÖNETİMİNDE YER ALIYORDU

Tunceli Rabat Vadisindeki bir çatışmada yaralandıktan sonra tekrar Irak’ın kuzeyine tedavi için gönderilen terörist 2014 yılında ise IŞİD’le mücadele bahanesiyle Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinin işgal edildiği saldırılara katıldı.

Son 5 yıldan beri Pençe Kilit harekâtının sürdürüldüğü Zap Vadisinde sözde Eyalet sorumlusu olarak yüzlerce teröristten sorumlu olan terörist Budancer, aynı zamanda Türkiye sınırları içindeki teröristleri yönlendiren ve eylem talimatları veren 7 kişilik sözde Kuzey Sevk İdare Komutanlığı üyeliği yapıyordu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz