Tehlike: Büyük Bir Gri Kurt Sürüsü Yürüyüşe Geçti!

Çiftçilerin hayvanları başta olmak üzere birçok hayvan için tehlikeli olan bu kurt sürüsünün öldürülmesi gündemde.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Büyük bir gri kurt sürüsü, Washington üzerinden kuzeydoğu Oregon'a doğru yürüyüşe geçti. Çiftçilerin hayvanları başta olmak üzere birçok hayvan için tehlikeli olan bu kurt sürüsünün öldürülmesi gündemde.

Doğanın aslında en asil ancak en tehlikeli hayvanları arasında yer alan kurtlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük bir paniğe neden oldu. Orman içerisinde yürüyüşe başlayan kurtlar, yetkilileri de harekete geçirdi. 

ÇİFTÇİLERİN KORKULU RÜYASI OLDULAR 

Washington Balık ve Yaban Hayatı Dairesi'nin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre , güneydoğu Washington üzerinden kuzeydoğu Oregon'a seyahat eden bir grup gri kurt, bir avuç hayvanını zaten kurtlara kaptırmış olan çiftçiler arasında heyecana neden oluyor.

Şu anda (henüz devletin resmi sürü olarak kabul edilme kriterlerini karşılamayan) kurt grubunun davranışları inceleniyor ve ölümcül bir tepkiyle karşı karşıya kalabilirler.

Kurt grubu WA139, Ocak 2023'te Tucannon bölgesinden ayrılan tasmalı bir kurdun liderliğinde Tucannon Sürüsü'nden ayrıldı. Sürünün bölgesi Asotin, Garfield ve Columbia ilçelerinin bir kesitini kapsıyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz