TRT Spor'dan 'İstenmeyen Görüntü' Açıklaması!

"Yayın politikamıza tamamen ters"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta tribünde sevinen bir kadın taraftarın canlı yayına yansıyan görüntüsüyle ilgili TRT Spor'dan açıklama yapıldı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ABD etabındaki son maçında Teksas'ta ev sahibi ile karşılaştı. ABD'yi 21-25, 25-20, 25-21, 12-25, 15-12 setlerle 3-2 mağlup eden Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin ikinci etabını namağlup tamamladı. Filenin Sultanları böylece dünya sıralamasındaki liderliğini de korudu.

Bu arada maçın canlı verildiği TRT Spor'da sevinen taraftarlara yer verildi. Sırtındaki Türkiye bayrağıyla milli takımı destekleyen bir kadının tribünde sevinirken memesinin açıldığı anların ekranlara yansıması sosyal medyada gündem oldu.

Konuyla ilgili TRT Spor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dün gece, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayınında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir. Bu rahatsız edici durum, farklı mecralarda ve yanlış bir algı eşliğinde kurumumuz ile ilişkilendirilmiştir. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki maçın çekimlerini ve rejisini ev sahibi ABD'li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT Spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD'li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkanı olmaksızın ekrana yansıtmıştır. Dolayısıyla yayın politikamıza tamamen ters olan bu görüntü, ABD'li yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir. TRT, Türkiye'nin kamu yayıncısı sıfatı ve sorumluluğuyla bundan sonra da Türk sporunun güçlü bir destekçisi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle Filenin Sultanları'na, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacağı ve TRT ekranlarında canlı yayınlanacak Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya karşılaşmalarında üstün başarılar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz