İsrail Güçleri TRT Ekibine Saldırdı! Kameraman Yaralandı!

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da TRT Haber ekiplerini hedef aldı. Saldırıda, TRT kameramanı yaralandı. Muhabirin telefonuna zorla el koyan İsrail güçleri telefondaki görüntüleri sildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "İsrail'deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını vere

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, İsrail TRT Haber ekiplerine saldırdı.

TRT Haber ekibi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi İsrail güçlerinin ihlallerini görüntülüyordu.

İsrail güçleri ilk olarak Aksa'nın kapısında Filistinlilere saldırdı. Ardından saldırıyı görüntüleyen TRT Haber ekibini hedef aldı.

Saldırıda kameramın yaralandığı bildirilirken, muhabirin telefonu alınarak telefondaki görüntüler silindi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KATLİAM REJİMİ İNSANLIĞA KARŞI İŞLEDİĞİ SUÇLARIN HESABINI VERECEK!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik X üzerinden yaptığı açıklamada: "İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor. TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek. İsrail'deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir!" dedi.

MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ "BU ALÇAK SALDIRI, İSRAİL YÖNETİMİNİN BARBARLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş saldırıyı lanetleyip şunları kaydetti: "Görevi başındaki TRT Haber ekibine karşı İsrail güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği kalleş saldırıyı lanetliyor, gazeteci arkadaşlarımıza ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek gayesi, Filistin'de yaşanan insanlık suçlarını tüm gerçekliğiyle dünyaya duyurmak olan basın mensuplarımıza yapılan bu alçak saldırı, İsrail yönetiminin barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir."

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN SERT TEPKİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT kameramanını yaralaması olayını kınadı.

Bakan Tunç'un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir."

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT: KATİL İSRAİL DEVLETİ'NİN MEDYA MENSUPLARINA SALDIRMASININ ARKA PLANINDA GAZZE'DE VE FİLİSTİN'İN TAMAMINDA İŞLEDİĞİ SAVAŞ SUÇLARINI GİZLEME ARZUSU OLDUĞUNU BİLİYORUZ

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısında görüntü almaya çalışan TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir terör devleti gibi davranan İsrail, 7 Ekim'den bu yana yüzlerce gazeteciyi hedef alarak katletmiştir. Katil İsrail Devleti'nin medya mensuplarına saldırmasının arka planında Gazze'de ve Filistin'in tamamında işlediği savaş suçlarını gizleme arzusu olduğunu biliyoruz. Gazetecilere yönelik bu tür şiddet eylemleri, İsrail'in soykırımcı tutumunu tüm dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. İsrail er ya da geç işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulacaktır."

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: TÜRK MEDYASI MAZLUM FİLİSTİN HALKININ SESİNİ DUYURMAYI SÜRDÜRECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tepki göstererek, "Bizler İsrail'in barbarlıklarını, katliamlarını dünyaya göstermeye, anlatmaya devam ettikçe İsrail'in, görevi hakikatin peşinde koşmak olan gazetecilere yönelik zulümleri daha da artıyor…

İsrail'in silahlı zorbalarının, elinde kamerası ve mikrofonundan başka bir şey olmaksızın bir zulmü ve trajediyi gözler önüne seren TRT Haber ekibine yönelik yaptığı alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu insanlıktan nasibini almamış katil sürüsünün tüm baskılarına ve şiddetine rağmen, başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere Türk medyası mazlum Filistin halkının sesini duyurmayı sürdürecek." dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz