Spotify Yapay Zeka DJ’yi Genişletiyor!

Yapay zeka uygulaması AI DJ’yi 50’den fazla ülkeye genişletiyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Spotify ilk olarak Amerika ve Kanada’da piyasaya sürdüğü yapay zeka uygulaması AI DJ’yi 50’den fazla ülkeye genişletiyor.

Mayıs ayında İngiltere ve İrlanda’da çıkan AI DJ şimdi bütün dünya geneline yaygınlaştırılıyor. Spotify, özelliğin kullanıma sunulduğundan bu yana sosyal medyada en çok tartışılan Spotify özelliği haline geldiğini söylüyor. Avrupa, Asya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Afrika’daki belirli pazarlardaki Spotify Premium kullanıcıları DJ’nin İngilizce versiyonuna erişebilecekler.

Müzik keşfi üzerine inşa edilen Yapay Zeka DJ, Spotify’ın kişiselleştirme teknolojisi ile üretken yapay zekayı birleştirerek, yorum yaparken kişiye özel önerilerde bulunuyormuş hissi veren dinamik bir sese sahip bir DJ yaratıyor.

Spotify, teknoloji hakkında “DJ dinleyicilerinin, kişisel müzik önerilerinin yanı sıra yorumları duyduklarında, yeni bir şey denemeye veya başka türlü atlamış olabilecekleri bir şarkıyı dinlemeye daha istekli olduklarını bulduk” diye yorum yapıyor.

Spotify’ın AI DJ’si uygulamada “Music Feed” bölümünde ve DJ ikonu altında yer alıyor. Spotify DJ, seçtiği şarkılar ve sanatçılar hakkında İngilizce yorumlarla birlikte, kişisel dinleme zevklerine uygun elle seçilmiş bir müzik dizisi sunuyor.

Pek çok ülkede kullanıma sunulan uygulama henüz Türkiye’ye gelmedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz