Tencent Deneyi Spotify İçin Yol Gösterici Olur mu?

Tencent’in 2024 ilk yarı yıl müzik streaming rakamlarının en önemlisi ARPPU artışı olarak kabul edilebilir. Bu artışı sağlayan Super VIP paketi Spotify için bir örnek oluşturabilir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Spotify uzunca bir süredir Super Premium bir abonelik paketi üzerinde çalıştığını ve bunun Premium paketinden 5 dolar kadar daha pahalı olacağını duyuruyor. Ne var ki bu yeni paketin hangi farklı özellikleri içereceği bilinmiyor.

Çin’in en büyük müzik streaming platformlarının ana kuruluşu olan TME ise bu uygulamayı çoktan başlattı. Üstelik normal aboneliğin beş kat fazlası bir fiyat istiyor. Super VIP paketinde ses kalitesindeki geliştirmelerin yanı sıra yeni şarkılara erken erişim, çevrimiçi ve dışı etkinliklerde öncelikli bilet alma vb. özellikler var. Ayrıca sesli kitap ve podcast içeriklerine de ulaşma izni veriliyor.

Spotify Premium paketi ile podcast ve sesli kitap gibi uygulamalara erişimi zaten sağlıyor. Ayrıca canlı stream uygulaması yok. Tencent ise bu alanda hayli ilerlemiş durumda. Bütün bunlar Spotify’ın Tencent gibi davranmasının biraz zor olacağını gösteriyor.

Ne var ki Spotify’ın sadece kesinleşmiş olan Hi-Fi ses özelliği ile yeni paketi daha pahalıya satması da biraz zor gözüküyor. Bu nedenle yeni bazı özellikleri de eklemesi gerekiyor. Yeni paketin gecikmesinin muhtemel nedeni de bu olsa gerek.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz