Sony Walkman Geri Döndü!

Sony’nin ikonik Walkmani yüksek çözünürlüklü streaming oyuncusu olarak geri döndü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Taşınabilir kaset çaların ilk versiyonu, uzun uçuşlarda müzik dinlemek istediği için Sony’nin kurucu ortağı Masaru Ibuka için tasarlanmıştı. İlk model olan TPS-L2, 1979’da ticari olarak piyasaya sürülmüş, 1980’de 500.000’den fazla satmıştı.

Sony, şirketin “evrimsel ses” sunduğunu iddia ettiği NW-ZX707 ve NW-A306 adlı iki yeni cihazı kısa süre önce tanıttı. Müzik, Wi-Fi üzerinden aktarılabilir veya cihazlara indirilebilir.

Yeni Walkman oynatıcılar Android tarafından destekleniyor ve Sony, kullanıcıların en sevdikleri streamleri ve müzik uygulamalarını doğrudan Walkman’lerinde kullanabileceklerini veya müzik koleksiyonlarına erişmek için kullanıcıların bir PC’ye bağlanabileceklerini söylüyor.

Ürün açıklamasında Apple iOS uyumluluğundan bahsedilmiyor.

Hem NW-A306 hem de premium NW-ZX707, şirketin “sıkıştırılmış dijital müzik dosyalarını doğru bir şekilde daha yüksek kaliteye yükselttiğini” iddia ettiği Sony’nin Yapay Zeka destekli Edge-AI ve DSEE Ultimate’ı (Digital Sound Enhancement Engine) kullanıyor.

NW-A306’nın fiyatı yaklaşık 375 dolar. Premium NW-ZX707’nin fiyatı 104.000 Yen (yaklaşık 788 dolar) ve ilk olarak yalnızca Japonya’da satışa sunulacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz